Ewa, piękną masz wiosnę! Tulipanki już mają pączki, rodki dorodne i zdrowe, kulki bukszpanowe przycięte w idealną kulkę, stokrotki zachwycają kolorem. Śicznie u Ciebie
Ewa, powiedz mi proszę jeszcze raz o którą fokę Ci chodzi bo na tej stronie, którą wskazałaś nie ma żadnej
Uciekam teraz do ogrodu a jak przyjdę to zajrzę do Ciebie na pewno
Widziałam to miejsce i ja wiem co bym chyba zrobiła.
Chodzi Ci o podsadzenie tych jałowców tak? Wiesz co, Ja bym na pewno zamaskowała te gołe pnie, bo one wg mnie to nie zdobią. Od razu sobie pomyślałam o posadzeniu w rzędzie kilku laurowiśni i poprowadzeniu ich na taką wysokość na jakiej zaczynają się korony jałowców. Cięłabym je w prostokąt. Wysoki i smukły. Przed nimi dałabym coś dla rozjaśnienia miejsca z tą ciemną zielenią. Może jakieś białe hortensje np. bobo? Ile tam masz miejsca? Pomyślę jeszcze nad innymi koncepcjami i później się odezwę
Ja bym tam dereni nie sadziła tylko coś zimozielonego. Derenie późną jesienią zgubią liście i znów będziesz patrzyła na smutne miejsce jesienią i zimą.
Kiedys dawno myślałam o tym krzewie...bardzo ładne widziałam w Niemczech wczesną wiosną, aż dziw, że nie przemarza.
Miejsca tam jest mało..ok. 2 metrów.