Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

frezja 00:21, 03 maj 2016

Za to teraz nie wiem, jakie zastępstwo. Za rok to będę już mądrzejsza i znajdą ciekawsze miejscówki
Mirka 00:24, 03 maj 2016

mirkaka napisał(a)
A ja wywaliłam wszystkie moje rozchodniki, były spiżarnią dla opuchlakowych krewetek . Zostawiłam sobie tylko dwie male sadzonki w donicach. Większość żurawek też z tego powodu wywaliłam
Ja mam Rozchodniki które sama rozmnażałam i nie mam opuchlakòw.Trzeba sadzonki wykopać i porządnie wypłukać korzenie i ponownie posadzić .
frezja 00:29, 03 maj 2016

Mirka napisał(a)
Ja mam Rozchodniki które sama rozmnażałam i nie mam opuchlakòw.Trzeba sadzonki wykopać i porządnie wypłukać korzenie i ponownie posadzić .

Moje tez z własnego chowu i rosną jak szalone. Oby nie zapeszyć, ale dobrze znoszą dzielenie i przesadzanie.
MirellaB 01:04, 03 maj 2016

Ewa,a Exotic cebule też wykonujesz?
mirkaka 06:26, 03 maj 2016

Mirka napisał(a)

Mirko, tak robiłam ale jeśli mam w ogrodzie opuchlaki to one szukają takich roślin jak rozchodniki i żurawki żeby na zimę złożyć w korzeniach jaja.
Zana 06:43, 03 maj 2016

Piękne Tufciaki kupiłaś. Twój rozchodnik taki dorodny, że też nie rozpoznał. Będzie świetnie wyglądał przy tufciakach. A hakone uwielbiam. I piękne te czarne tulipany.
frezja 09:42, 03 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Ewa,a Exotic cebule też wykonujesz?

Mirela, wykopałam prawie wszystkie...zostały 3 sztuki, bo jeszcze trochę kwitną, ale te zostaną na rabacie. no zobaczę, co z tego wyniknie.
Musiałam wykopać, gdyż brzydko juz wyglądały, a nie ma tam niczego, co mogłoby je schować.

Zana..dziękuję
lindsay80 10:39, 04 maj 2016

frezja napisał(a)

Mirela, wykopałam prawie wszystkie...zostały 3 sztuki, bo jeszcze trochę kwitną, ale te zostaną na rabacie. no zobaczę, co z tego wyniknie.
Musiałam wykopać, gdyż brzydko juz wyglądały, a nie ma tam niczego, co mogłoby je schować.

Zana..dziękuję

Moje też już przekwitły, ale nie za wcześnie jeszcze na wykopywanie?
I co dałaś je do ziemi w jakimś ustronnym miejscu?
frezja 15:47, 04 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

Moje też już przekwitły, ale nie za wcześnie jeszcze na wykopywanie?
I co dałaś je do ziemi w jakimś ustronnym miejscu?

Poukładałam w skrzynce w ciemnym miejscu.
Iwk4 22:13, 04 maj 2016

frezja napisał(a)
Roślinki posadzone...fotki jeszcze parują

Fajnie wyszło. Co to za kuleczki? Nie mogę wpaść na nazwę