Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

nicol21 23:14, 21 cze 2016

ładna katalpa - mi się one bardzo podobają, ale wkurza mnie to że tak łatwo jesienią gubią liście. No ale coś za coś!
Świetne róże pozostałe widoczki też sympatyczne!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
frezja 23:47, 21 cze 2016

bozga napisał(a)
Aż mi się łezka w oku zakręciła jak zobaczyłam tą katalpę,ja też takie miałam . Teraz jedną "modeluję " w doniczce ale już się martwię, że jak osiągnie pożądane wymiary to już nie będę miała gdzie jej wcisnąć. Zazdroszczę ale pozytywnie

Bożenko, widać, że z sercem podchodzisz do roślin jesteś dobrym człowiekiem. A co się z Twoją stało ? i to nie jedną miałaś..

Życzę powodzenia w jej modelowaniu..miejsce znajdziesz

Nie byłam zbytnio z mojej zadowolona, bo co rok miała brzydkie liście. Aż tu teraz..kwieciem darzy jeszcze muszę pojąć technikę jej formowania.
frezja 23:51, 21 cze 2016

nicol21 napisał(a)
ładna katalpa - mi się one bardzo podobają, ale wkurza mnie to że tak łatwo jesienią gubią liście. No ale coś za coś!
Świetne róże pozostałe widoczki też sympatyczne!

Nicol, chyba dzięki takim osobom jak Ty, Bożenka i jeszcze kilku innym polubię ją
Dziękuję za odwiedziny i cieszę się, że moje widoczki przypadły Ci do gustu
Iwk4 00:07, 22 cze 2016

Ewo, wiosną oglądałam ten filmik o cięciu i prowadzeniu róż pnących, też tak robię, ale na obelisku wkoło.
Teraz sobie przypomniałam chętnie.
Drzewko masz ładne
kamila66 10:14, 22 cze 2016

Śliczne róże Katalpa nie kwitnie od razu dopiero po kilku latach, można ją formować jak się chce. Ja odrywam młode pędy Twoja stipa mnie zaskoczyła wielkością
Marga 12:33, 22 cze 2016

Ewa
Byłam, podziwiałam nowe zdjęcia. Katalpa ma niesamowicie piękne kwiaty, które też mam okazję podziwiać co roku u mnie pod blokiem. Rośnie ich tam 6 szt posadzonych w rzędzie
Pozdrawiam upalnie
frezja 17:32, 22 cze 2016

Iwk4 napisał(a)
Ewo, wiosną oglądałam ten filmik o cięciu i prowadzeniu róż pnących, też tak robię, ale na obelisku wkoło.
Teraz sobie przypomniałam chętnie.
Drzewko masz ładne

Iwona, jak się sprawdza u Ciebie ? ja jestem bardzo zadowolona z tego sposobu.
frezja 17:37, 22 cze 2016

kamila66 napisał(a)
Śliczne róże Katalpa nie kwitnie od razu dopiero po kilku latach, można ją formować jak się chce. Ja odrywam młode pędy Twoja stipa mnie zaskoczyła wielkością

Kamila, wszystko możliwe, że kwitnie po kilku latach dopiero...bo nigdy nie ujrzałam kwiatów...to takie storczyki; czyli cięcie wiosną..tak ?

Stipa mnie samą również zaskoczyła, kupiona rok temu i daje czadu. Nie okrywana i na dodatek ta, którą wysiałam zimą ma niezłe rozmiary. Hameln też u mnie żyje i miskant Morning Light też żyje i jest dośc pokażnego wzrostu.
Tak że na trawkach się nie zawiodłam...zobaczę, co będzie dalej
frezja 22:43, 22 cze 2016

Marga napisał(a)
Ewa
Byłam, podziwiałam nowe zdjęcia. Katalpa ma niesamowicie piękne kwiaty, które też mam okazję podziwiać co roku u mnie pod blokiem. Rośnie ich tam 6 szt posadzonych w rzędzie
Pozdrawiam upalnie

Dzięki, że wpadasz tu i podziwiasz Katalpa..zaczynam na nowo darzyć ją uczuciem masz piękny widok z okna.
Odwzajemniam pozdrowienia
frezja 22:57, 22 cze 2016

Nareszcie doszła...teraz dochodzi do siebie po trudach podróży. Nie wiem, kiedy sadzić ? przeczekać upały ??