Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

Marga 12:10, 07 lip 2016

frezja napisał(a)

Muszę Mirki podpytać w temacie trawy...ale myślę, że raczej nie. Jak będziesz chciała, to zbiorę nasionka

Bardzo chętnie, bo jest naprawdę piękna. Dziękuję
frezja 13:01, 07 lip 2016

Do Mirki:
wczoraj zauważyłam zielone odrosty w tym jednym niwaki, to jednak coś z niego będzie. Co do dalszej części wypowiedzi...myślę podobnie. Piszę z tel. ciekawe co wyjdzie
makkasia 09:44, 08 lip 2016

Nivaki są bardzo trudne w kompozycjach bo wymagają reżimu i stonowanego towarzystwa idziesz dobrą drogą z kulkami w różnych kolorach. NIe masz tam za dużo miejsca więc będziesz cięła ostro. A może zamiast nowych kulek wokół nivaki dałabyś włochate towarzystwo myślę o trawach i kamyczki?
frezja 10:00, 08 lip 2016

makkasia napisał(a)
Nivaki są bardzo trudne w kompozycjach bo wymagają reżimu i stonowanego towarzystwa idziesz dobrą drogą z kulkami w różnych kolorach. NIe masz tam za dużo miejsca więc będziesz cięła ostro. A może zamiast nowych kulek wokół nivaki dałabyś włochate towarzystwo myślę o trawach i kamyczki?

Kasiu, powoli coś mi się klaruje w głowie. Przesadzę prawdopodobnie trzmielinę (trochę boję się o nią, jak przetrwa),trawki wszystkie zostawię, tylko kilka z nich ustawię bardziej po łuku w nawiązaniu do kształtu rabaty, berberysy oraz jałowce też pójdą w układ jak u Danusi.

Druga opcja to oddzielić obrzeżem trawnikowym same niwaki i wysypać grubą korą to miejsce...wokół trawki, kulki w układzie, jak wyżej.
O kamykach też myślałam, ale tylko na fragmencik mały.

Dziękuję, że zaglądasz
makkasia 10:30, 08 lip 2016

takie niedorobione cosik - trawa w jasnym limonkowym kolorze a kulki berberysowe

teraz przeczytałam to co u góry i na pewno nie pomogłam,
ale jestem za ograniczeniem gatunków
frezja 13:49, 08 lip 2016

makkasia napisał(a)

takie niedorobione cosik - trawa w jasnym limonkowym kolorze a kulki berberysowe

teraz przeczytałam to co u góry i na pewno nie pomogłam,
ale jestem za ograniczeniem gatunków

Kasiu, dzięki...czysto przejrzyście się zrobiło
Ty pisałaś, tworzyłaś, a ja w akcji ogrodowej już byłam wykopałam jałowca tego niebieskiego, trawki ID oraz kostrzewy poustawiałam zgodnie z linią rabaty; teraz zostało pokombinować z berberysami i jałowcem płożącym.

Już bym chciała to zakończyć..założenia obrzeży, wysypanie kory to tyle, co mnie czeka. No chyba że...
makkasia 14:17, 08 lip 2016

frezja napisał(a)

Kasiu, dzięki...czysto przejrzyście się zrobiło
Ty pisałaś, tworzyłaś, a ja w akcji ogrodowej już byłam wykopałam jałowca tego niebieskiego, trawki ID oraz kostrzewy poustawiałam zgodnie z linią rabaty; teraz zostało pokombinować z berberysami i jałowcem płożącym.

Już bym chciała to zakończyć..założenia obrzeży, wysypanie kory to tyle, co mnie czeka. No chyba że...

taaaa a ja wszystkich jałowców płożących się pozbyłam (nareszcie) ale ja do niczego nie namawiam to Ty wiesz jak będzie dla Ciebie najlepiej
frezja 14:21, 08 lip 2016

Dopiero zakupione i polecane tu i tam Lime Glow...to ta odmiana..a co u Ciebie było nie tak z nimi. Dają niesamowity kolor rabacie. Oczywiście będę cięła ostro.
jolanka 21:40, 10 lip 2016

Ewuniu, odpowiedzialam u siebie. Kazda roslina potrzebuje wlasciwego papusiu, ja nie dopatrzylam i niestety mialam drugi raz robote
lojalna_ 21:50, 10 lip 2016

Ewciu pozdrawiam i życzę Ci pomysłu na rabate ))