Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

frezja 23:07, 18 lip 2016

czeresniowapomadka napisał(a)
ooo! jak tu ślicznie, kolorowo i hortensje już kwitną może i u mnie też kwitną, mowie może bo nie ma mnie w Pl od jakiegoś czas, wiec nie wiem co u mnie słychać obecnie, ale póki co naciesze oczy Twoimi są śliczne i nie tylko one mmm... pozdrawiam

Myślę, że Twoje też dają pokaz dziękuję i również pozdrawiam
frezja 23:13, 18 lip 2016

Pluszakowa napisał(a)
krwawnik kichawiec bardzo mi się podoba, choc do krawnikami generanie nie jestem zbytnio zachwycona.

te różowe kwiatki na zdjęciach powyżej to begonie?

Z krwawnikami to jest tak, że jak zaczynają to obiektem są ciekawym za to w późniejszym okresie już niekoniecznie. Te, które miałam różowe to już zbielały kichawiec przekwita i spróbuję ściąć...bo z nim to jeszcze brak doświadczenia.
Tak..te różowe to begonie i to swojej produkcji...warto było, choć się zarzekałam, że juz nigdy więcej bałaganu na parapetach )

Edit.
Po pełni kwitnienia warto wyciąć kwiatostany kichawca licząc na ciepłą jesień i powtórne intensywne kwitnienie.
frezja 23:17, 18 lip 2016

jolanka napisał(a)
Kolory super na rabatach ten kichawiec bardzo fajnie wygląda. Muszę mu sie przyjrzeć Może przy bukszpanach bym posadziła?

Spróbować możesz, bo naprawdę ładny i krzaczek spory tylko musisz mieć w zanadrzu coś, co go potem zastąpi.
kamila66 23:17, 18 lip 2016

frezja napisał(a)

Pięknie! Tuffet podwójnie ciekawie wygląda
frezja 23:25, 18 lip 2016

inka74 napisał(a)
Ewuś - wielkie dzięki! Po ilości zdjęć wnioskuję, że już ze zdrówkiem fizycznie lepiej. Mnie zatoki na jesieni jak złapały to przez miesiąc się ciągnęły. Antybiotyk nic nie pomógł. Dopiero irygacje oczyściły zatoki.

Jak mówisz, że krwawnik taki sam prawie na wysokość co kichawiec to je dam obok siebie a dół z czegoś innego. U Kichawca tak samo trzeba przekwitłe kwiaty wycinać?

Dziękuję, dużo lepiej i bez lekarza się obeszło jak do tej pory...jeszcze tabletki przeciwbólowe i ziołowe muszę brać.
To się namęczyłaś, matko przez miesiąc...kto tego nie miał to nie ma pojęcia.

Jutro chcę ściąć kwiaty kichawca...ale tak intuicyjnie, bo nie wiem; muszę doczytać u sprzedawcy.
frezja 23:38, 18 lip 2016

kamila66 napisał(a)

Pięknie! Tuffet podwójnie ciekawie wygląda

Dziękuję Kamila jak sadziłam tuffety, to już rosły rozchodniki i tak przez przypadek wyszło
AnnaCh 23:49, 18 lip 2016

frezja napisał(a)
jak sadziłam tuffety, to już rosły rozchodniki i tak przez przypadek wyszło
Super wyszło Bardzo to ciekawie wygląda
makkasia 12:00, 19 lip 2016

Chwała Bogu, że juz te zatoki odpuszczają, znam ten ból mam nawracające zapalenia .
Horti z różami wyglądają niezwykle i pięknie podkreślają jedna drugą
Rabaty w tym delikatnym różu i limonce pięknie się prezentują i są takie lekkie, pięknie
ewelaa74 13:06, 19 lip 2016

frezja napisał(a)

kichawiec

Coś pięknego
Wysoka jest ta roślina? Czy trudno się ją rozmnaża? Z nasion czy z przez podział ?
frezja 19:31, 19 lip 2016

AnnaCh napisał(a)
Super wyszło Bardzo to ciekawie wygląda

Aniu, dziękuję