Ta opcja chyba najbardziej do mnie przemawia..choć wszystkie ciekawe i pod względem typu nasadzeń i układu na rabacie.
W miejscu turzycy Aurea posadziłam dzisiaj Evergold i myślę,że tak zostawię.
Z żurawkami jakoś sobie poradzę..mam na ta chwilę mało,tylko która odmiana..zarówno z żółtych jak i czerwonych..nadaje się na słońce..mmm
Akurat jak chodzi o iglaka ja bym przesadziła, moim zdaniem są za blisko siebie i albo któregoś trzeba całkiem stamtąd wgonić albo je rozsunąć ale to Tobie ma się podobać
Powiem Ci że nic mu nie powinno byś u mnie w szkółce takie niwaki sprzedają kopane z gruntu mające po 2 metry i jakoś żyją upałów już nie ma, daj mu dobra ziemie i podlewaj i nic mu nie będzie Tylko postaraj się jak największą bryłę wykopać.
Ale jeśli bardzo nie chcesz przesadzać to może oś takiego :
Zawijasek z bukszpana + 3 pola: 3 kolory żurawek, 3 kolory traw lub 2 żurawek + trawa lub coś innego co masz już i co lubisz ale raczej sadzone większymi plamami żeby nie wyszedł kogiel mogiel
Jutro przy świetle dziennym pokażę,co udało mi się uzyskać dzisiaj..szare..chyba kostrzewy posadziłam w dużej ilości(jedną dużą kępę miałam),rozdzieliłam też turzyce Evergold,gdzie z jednej duużej sadzonki uzyskałam ok.20 mniejszych