Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

23:15, 20 maj 2017
Ewuś ja ten moment najbardziej lubię w ogrodzie, świeżość, kolor i zapach
inag 00:24, 21 maj 2017

Piękne masz różaneczniki. Moje są bardzo późne. Kwitną dopiero w połowie czerwca więc teraz napawam się widokiem u Ciebie
babka 07:16, 21 maj 2017

Wieczorne fotki mnie urzekły
frezja 09:03, 21 maj 2017

inka74 napisał(a)
U mnie azalie też pokaz zaczynają. Rodki dopiero jeden jednym kwiatkiem ale to już coś bo przez ostatnie 2 lata nic nie było. Jak twoje MW? Ja mam jeszcze 2 róże bez listków ale łodygi zielone, żywe.

Iwonko, pewnie musisz podłoże rodkom wymienić. Ja biorę się jesienią za CW; dostanie full-wypas dołek

MW ledwo dyszy jedna łodyga zielona jest..tylko została jedna ;( zastanawiam się, czy jej nie wykopać, tylko najpierw ziemię różom dedykowaną muszę kupić...tylko czy rozpoznam życie po korzeniach.

CZekamy zatem z nadzieją.
frezja 09:05, 21 maj 2017

MonikA napisał(a)
Ewuś ja ten moment najbardziej lubię w ogrodzie, świeżość, kolor i zapach

To lubimy i to jak dużo do szczęścia nam nie trzeba.
frezja 09:07, 21 maj 2017

inag napisał(a)
Piękne masz różaneczniki. Moje są bardzo późne. Kwitną dopiero w połowie czerwca więc teraz napawam się widokiem u Ciebie

Ilonko, musisz wzbogacić swój zbiór o te wcześniejsze a miejsca to masz dostatek.
frezja 09:09, 21 maj 2017

babka napisał(a)
Wieczorne fotki mnie urzekły

Olu, dzięki
Anda 09:14, 21 maj 2017

frezja napisał(a)

Iwonko, pewnie musisz podłoże rodkom wymienić. Ja biorę się jesienią za CW; dostanie full-wypas dołek

MW ledwo dyszy jedna łodyga zielona jest..tylko została jedna ;( zastanawiam się, czy jej nie wykopać, tylko najpierw ziemię różom dedykowaną muszę kupić...tylko czy rozpoznam życie po korzeniach.

CZekamy zatem z nadzieją.

U mnie tak ledwo ledwo ciągnie Young Lycidas, ale ona w gruncie rośnie. Dostałam kiepską sadzonkę. Już w zeszłym roku zastanawiałam sie, czy coś z niej będzie. To był mój pierwszy i ostatni raz w "tej" szkółce. Myślałam nad tym, czy jej nie przyciąć radykalnie, aby się odnowiła z miejsca szczepienia. Jednak ponieważ sądzę, że była kiepsko zaszczepiona, to odrzuciłam tą możliwość. Teraz w innej szkółce zamówiłam nową. Mam nadzieję, że ta będzie miała lepszą jakość.

Korzenie powinny być białe po przecięciu i powinno być dużo tych cieniutkich. Trzymam kciuki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
frezja 09:38, 21 maj 2017

Anda napisał(a)

U mnie tak ledwo ledwo ciągnie Young Lycidas, ale ona w gruncie rośnie. Dostałam kiepską sadzonkę. Już w zeszłym roku zastanawiałam sie, czy coś z niej będzie. To był mój pierwszy i ostatni raz w "tej" szkółce. Myślałam nad tym, czy jej nie przyciąć radykalnie, aby się odnowiła z miejsca szczepienia. Jednak ponieważ sądzę, że była kiepsko zaszczepiona, to odrzuciłam tą możliwość. Teraz w innej szkółce zamówiłam nową. Mam nadzieję, że ta będzie miała lepszą jakość.

Korzenie powinny być białe po przecięciu i powinno być dużo tych cieniutkich. Trzymam kciuki

Ewuś, dobra duszyczko, dzięki, że podtrzymujesz na duchu. Dzisiaj wyskoczę po ziemię i będzie cd. reanimacji.
gobasia 09:51, 21 maj 2017

Ładny zestaw róż ...wnioskuję ,że ładnie przetrwały zimę i wiosenne przymrozki...u mnie klapa, wszystkie trzeba bylo przyciąć do ziemi