Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

babka 18:56, 29 cze 2017

Ewa dasz na priw info gdzie zamawiałaś róże ? Aktualnie jestem nimi zainteresowana

Biel u Ciebie dominuje ostatnio i fajnie, bardzo mi się podoba
patrycja 18:59, 29 cze 2017

frezja napisał(a)
Ale spotkała mnie niespodzianka..zakwitł irys jeden z kilku, reszta w pąkach.

Ewka
Jak nazywają się te drobne białe kwiatki za irysem?
Też je mam, moja mama mówi że to pyrzyk ale nie wiem czy właściwa nazwa
paulina_ns 21:22, 29 cze 2017

frezja napisał(a)
Wczoraj zamówiłam, dzisiaj już są. Piękne dorodne krzaki i bardzo dobrze zapakowane. Przeżyły upał i w dodatku spędziły w samochodzie pół dnia...były ostatnim towarem w samochodzie kuriera.
Lavender Ice oraz Lavender Flower Circus...już je kocham

Ewka zamówilysmy takie same róże moje też dzisiaj dotarły i też Lavender flower circus kocham Widzę, że też dostałas śliczne krzaczki gdzie je posadzisz? Ja swoim Specjalnie różankę robiłam na szybkiego
frezja 21:30, 29 cze 2017

patrycja napisał(a)

Ewka
Jak nazywają się te drobne białe kwiatki za irysem?
Też je mam, moja mama mówi że to pyrzyk ale nie wiem czy właściwa nazwa

Patrycja, to jest krwawnik kichawiec
frezja 21:36, 29 cze 2017

paulina_ns napisał(a)

Ewka zamówilysmy takie same róże moje też dzisiaj dotarły i też Lavender flower circus kocham Widzę, że też dostałas śliczne krzaczki gdzie je posadzisz? Ja swoim Specjalnie różankę robiłam na szybkiego

Ha,ha, haaaa u mnie też musiała powstać rabata. Będziemy teraz sobie wzajemnie podglądać nasze cudne krzaczki i ich towarzystwo.
Jeszcze nie posadziłam, bo strasznie wieje i boję się, że je połamie.
inka74 21:45, 29 cze 2017

Cudny ten biały irysek. Obie róże mam i bardzo je lubię.
paulina_ns 21:48, 29 cze 2017

frezja napisał(a)

Ha,ha, haaaa u mnie też musiała powstać rabata. Będziemy teraz sobie wzajemnie podglądać nasze cudne krzaczki i ich towarzystwo.
Jeszcze nie posadziłam, bo strasznie wieje i boję się, że je połamie.

Poważnie? Hihi no to się zgralysmy ile krzaczkow zamówiłaś? duża ta różankę tworzysz? Moja będzie w kształcie kołaz niewielka i będą tam rosły w roli głównej 2 krzaczki lawender ice i 1 krzak Lavender flower circus z czym planujesz je zestawić? Tylko nie mów, że z kostrzewą sina?
frezja 21:48, 29 cze 2017

inka74 napisał(a)
Cudny ten biały irysek. Obie róże mam i bardzo je lubię.

Chyba je dojrzałam

Ciekawa byłam irysków, gdyż sadziłam z cebulki a nie z kłącza.
alis 21:51, 29 cze 2017

Ewcia, Ty też? No to się porobiło Śliczne są te LI, kurcze zapisuję na listę na przyszłą różankę, oj będzie gdzie inspirować się
frezja 22:03, 29 cze 2017

paulina_ns napisał(a)

Poważnie? Hihi no to się zgralysmy ile krzaczkow zamówiłaś? duża ta różankę tworzysz? Moja będzie w kształcie kołaz niewielka i będą tam rosły w roli głównej 2 krzaczki lawender ice i 1 krzak Lavender flower circus z czym planujesz je zestawić? Tylko nie mów, że z kostrzewą sina?

Zamówiłam tylko po jednym krzaczku z tych dwóch odmian. Kostrzewy mam sporo, bo rośnie jak szalona, ale jeszcze myślę, czy dołożyć akurat tam; szybko mi się pokłada i wnerwia mnie to. Kształt rabaty to wynik "wyciągnięcia" już byłej i powstał taki śmieszny jęzor aktualnie posadziłam tam białe szałwie i posadziliśmy perukowca, który ok 2 lat czekał w donicy. Chcę różowo- biało tam zrobić. Miejsce to jest w okolicy grilla.