Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

paulina_ns 21:49, 17 lip 2017

I pomyśleć,że u Ciebie jeżówki już tak rozwinięte,u mnie jeszcze zielone są hihi, ale Ty masz nagrzewana ziemię to już wiem,że wszystko Ci bujnie i szybciej rośnie ta róża to ascot? Ajj żałować,że jej nie kupiłam, a już trzymałam w rękach Pięknie Ewka u Ciebie, ale to już pewnie sama wiesz
Alicja169 21:54, 17 lip 2017

To niesamowite jak te motyle ciągną do wybranych kwiatków na niektórych nigdy nie widziałam żadnego motyla, natomiast jeżówki to dla nich rarytas. U mnie też na jeżówkach siedzą, ale również na oregano (tym zimującym i całkiem ładnie kwitnącym).
Ciekawe co o tym decyduje? zapach, kolor, smak? czy jeszcze coś innego?
Margarete 22:30, 17 lip 2017

A dziękuję, dziękuję za upominek dla odwiedzających
Nie wiem co chwalić najpierw
Jeżówy śliczne, hortensje bujne a ta czerwono-różowa właściwie amarantowa róża przepiękna, jakie ma cudne pompony.
frezja 22:40, 17 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
I pomyśleć,że u Ciebie jeżówki już tak rozwinięte,u mnie jeszcze zielone są hihi, ale Ty masz nagrzewana ziemię to już wiem,że wszystko Ci bujnie i szybciej rośnie ta róża to ascot? Ajj żałować,że jej nie kupiłam, a już trzymałam w rękach Pięknie Ewka u Ciebie, ale to już pewnie sama wiesz

Paulina, jakoś służy klimat mojego ogrodu jeżówkom...nasiona były prezentem, to dlatego Ascot, jest tak piękna..te jej pąki, jak piwonie i zapach...cudo. Powiem Ci, że powoli mam świadomość tego, że ogród pięknieje
frezja 22:42, 17 lip 2017

Alicja169 napisał(a)
To niesamowite jak te motyle ciągną do wybranych kwiatków na niektórych nigdy nie widziałam żadnego motyla, natomiast jeżówki to dla nich rarytas. U mnie też na jeżówkach siedzą, ale również na oregano (tym zimującym i całkiem ładnie kwitnącym).
Ciekawe co o tym decyduje? zapach, kolor, smak? czy jeszcze coś innego?

Czyli u Ciebie też motyli taniec piękny to widok.
frezja 22:43, 17 lip 2017

Margarete napisał(a)
A dziękuję, dziękuję za upominek dla odwiedzających
Nie wiem co chwalić najpierw
Jeżówy śliczne, hortensje bujne a ta czerwono-różowa właściwie amarantowa róża przepiękna, jakie ma cudne pompony.

Małgosiu, to Ascot...jak na ten moment to najpiękniejsza u mnie.
alis 22:48, 17 lip 2017

U Ciebie nalot motyli na jeżówki a ja u siebie obserwowałam nalot trzmieli na główkowateJeżówkowy raj Ewa
Margarete 22:50, 17 lip 2017

frezja napisał(a)

Małgosiu, to Ascot...jak na ten moment to najpiękniejsza u mnie.

Nie poznałam.
Moja Ascot nigdy tak bujnie nie kwitła ale ona zawsze u mnie miała pod górę. Posadziłam ja w niedobrym miejscu. Musiała walczyć o światło i wypuszczała długaśne baty zakończone pojedyńczymi kwiatami. Tak się męczyła 3 sezony aż powiedziałam dość. Przesadziłam ją jesienią w nowe miejsce. Trochę teraz ma focha i jeszcze nie kwitła w tym roku - pąki ma więc czekam aż mi się odwdzięczy i bujnie się bardziej , będąc ozdobą tej nowej rabaty.
Zobaczymy...
frezja 22:57, 17 lip 2017

Margarete napisał(a)

Nie poznałam.
Moja Ascot nigdy tak bujnie nie kwitła ale ona zawsze u mnie miała pod górę. Posadziłam ja w niedobrym miejscu. Musiała walczyć o światło i wypuszczała długaśne baty zakończone pojedyńczymi kwiatami. Tak się męczyła 3 sezony aż powiedziałam dość. Przesadziłam ją jesienią w nowe miejsce. Trochę teraz ma focha i jeszcze nie kwitła w tym roku - pąki ma więc czekam aż mi się odwdzięczy i bujnie się bardziej , będąc ozdobą tej nowej rabaty.
Zobaczymy...

Jeszcze pokaże, na co ją stać Moją zakupiłam w Obi i była cała w wosku..bałam się, czy to nie zaszkodzi, ale niesłusznie.

U mnie focha strzelił przesadzany Chopin i też czekam, aż mu się poprawi
frezja 23:00, 17 lip 2017

alis napisał(a)
U Ciebie nalot motyli na jeżówki a ja u siebie obserwowałam nalot trzmieli na główkowateJeżówkowy raj Ewa

Owady wiedzą, co piękne
Jeżówki zaskoczyły mnie bardzo wzrostem...ok. metra, jak nie więcej.