Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Hrabiego

Ogród Hrabiego

monteverde 01:40, 05 lip 2012

Cześć fajne filmiki ale ciężko mi się otwierają pozdrawiam
Hrabia 02:01, 05 lip 2012

Coś nie wyszło miały byc obrazki a są linki, ale nie wiem jak to zrobić :/
to są gify , kadry z jednego filmiku...

Hrabia 00:25, 16 lip 2012

Witam
Kilka wczorajszych fotek z mojego ogródka
róży jeszcze niema ale za to są kwiaty jednoroczne :
szałwie ,cynie,ograniczniki ,aksamitki... jest sielankowo
Dziś wokół świetni zrobiłem kolejną rabatę na róże ale na razie
przesadzone są tam aksamitki .

zoom na cynie

jednak kupiłem solarne refraktory skusiła mnie niska cena i muszę przyznać ze ładnie oświetlają figurę , może dlatego ze jest biała .

monteverde 14:22, 16 lip 2012

róże posadzisz na jesieni, a figura ładnie w solarnym świetle wygląda
dajana 23:32, 17 lip 2012

Posągi oplotłabym różą Elfe .Witaj Hrabio ! Myślałam że śnię spacerując po twoim ogrodzie To jednak nie był sen .Przeniosłam się w czasie i bardzo mi się ta podróż podobała .Szkoda ze takiej sukienki jak to śliczne dziewczę nie zdążyłam włożyć.Osobiście lubię takie klimaty Twój ogród jest z innej bajki nie dla wszystkich U mnie wywołał pozytywne emocje .Z pewnością będę tu wracała jeśli pozwolisz .Gratuluję
Martek 23:43, 17 lip 2012

Urocze zdjęcia chociaż nie z mojej bajki
Pozdrawiam serdecznie i życzę trafnych wyborów przy dosadzaniu zwłaszcza róż Chętnie będę podglądać dalsze prace
Gardenarium 07:29, 18 lip 2012

Ponieważ kwiaty na bocznych rabatach są w żywych kolorach (dużo czerwieni, pomarańczu) może morelowe róże by fajnie wyglądały ? albo białe?

A może białe róże pienne i w przyszłości kwiaty jednoroczne zamienić na byliny, w tym dodać dużo lawendy? W piątek będzie art. o lawendzie i popatrzysz na kompozycje z lawedną? Byłoby pięknie

Instagram Ogrodowiska
Hrabia 15:36, 18 lip 2012

Witam . dziekuje za miłe komentarze

Co do róż to rzeczywiście myślałem o białych piennych w rzędzie w glinianych donicach po obu stronach alejki miedzy nimi ławeczki
Alejka by się zwężyła .i figury były by mnie j widoczne , choć jak zieleniały to już wtopiły się w otoczenie , już nie świeca jak latarnie .W rabatkach chce posadzić róże bonce bo jest mało wymagająca ..a przy figurach bardziej krzaczaste , na razie posadziłem bluszcz by wspinał się po nich ..ale tak szczerze to chciałbym tam taką głęboką zieleń , czyli bluszcze , hosty , paprocie ...ale w upały jest tam tak gorąco ze można tam chodzić dopiero późnym popołudniem , może jak urosną tuje będzie inaczej w tym roku jest to ogród jednoroczny ale za rok już będzie ogród różany

to jest moja inspiracja

http://millefiorifavoriti.blogspot.com/ ... n-new.html

ostatnio tez chodzę i szukam furtek ale niestety wszystkie są takie niskie i drogie ,a potrzebuje wysokiej z korona , są zagranicznych aukcjach w internecie ale ceny osiągają kilku tys zł.. Podpatrzyłem i wpadłem na pomysł by samemu wykonać taka furtkę z koroną ..
koronę ułożyłem z gotowych elementów , które wystarczy pospawać . Korona wyszła mi za ok. 50 zł
zrobiłem projekt mojej furteczki do ogrodu ,Najlepiej jak by była otwierana pośrodku ,miała dwa skrzydła
amfory mam , cegłę jeszcze trochę brakuje na razie na jeden filarek starczy ,
furtkę to czas pokarze . a donic parę mam resztę dokupi się na giełdzie .

amfory mam ,
cegłę jeszcze trochę brakuje ,na razie na jeden filarek starczy ,
.
Też myślę nad spatynowaniem figury Madonny ... nie wiem czy powinna figura być taka biała ...
hanka_andrus 16:59, 18 lip 2012

Madonnę zostaw taką białą.....Projekt furtki b.ładny.Gratuluję.
Moniika 17:55, 18 lip 2012

Witam! No ... takiego ogrodu dawno nie widziałam, WAW ! Zdecydowanie szacun pełen ... . chociaż z posągami, świątyniami, psem w ubraniu i przebierankami to nie moja bajka zupełnie ) . Pozdrawiam M