Witam . dziekuje za miłe komentarze
Co do róż to rzeczywiście myślałem o białych piennych w rzędzie w glinianych donicach po obu stronach alejki miedzy nimi ławeczki
Alejka by się zwężyła .i figury były by mnie j widoczne , choć jak zieleniały to już wtopiły się w otoczenie , już nie świeca jak latarnie .W rabatkach chce posadzić róże bonce bo jest mało wymagająca ..a przy figurach bardziej krzaczaste , na razie posadziłem bluszcz by wspinał się po nich ..ale tak szczerze to chciałbym tam taką głęboką zieleń , czyli bluszcze , hosty , paprocie ...ale w upały jest tam tak gorąco ze można tam chodzić dopiero późnym popołudniem , może jak urosną tuje będzie inaczej

w tym roku jest to ogród jednoroczny ale za rok już będzie ogród różany
to jest moja inspiracja
http://millefiorifavoriti.blogspot.com/ ... n-new.html
ostatnio tez chodzę i szukam furtek ale niestety wszystkie są takie niskie i drogie ,a potrzebuje wysokiej z korona , są zagranicznych aukcjach w internecie ale ceny osiągają kilku tys zł.. Podpatrzyłem i wpadłem na pomysł by samemu wykonać taka furtkę z koroną ..
koronę ułożyłem z gotowych elementów , które wystarczy pospawać . Korona wyszła mi za ok. 50 zł
zrobiłem projekt mojej furteczki do ogrodu ,Najlepiej jak by była otwierana pośrodku ,miała dwa skrzydła
amfory mam , cegłę jeszcze trochę brakuje na razie na jeden filarek starczy ,
furtkę to czas pokarze . a donic parę mam resztę dokupi się na giełdzie .
amfory mam ,
cegłę jeszcze trochę brakuje ,na razie na jeden filarek starczy ,
.
Też myślę nad spatynowaniem figury Madonny ... nie wiem czy powinna figura być taka biała ...