Witaj Paweł! jestem z Ciebie dumna a poważnie, to fajnie, że spróbowałeś siewu pokaż zdjęcie jak Twoja werbena rośnie wg mojego dotychczasowego doświadczenia....(ale stwierdzenie )) ) werbena najlepiej, najbujniej rośnie w gruncie
W tym zestawieniu prezentują się bardzo wytwornie.
A jaki jest ciąg dalszy tej rabaty ?.
Witaj Dzidka w moich skromnych progach. Ogromnie mi miło, że zajrzałaś do początkującej
mówisz, że wytwornie? bo jak napisałam - to jest nasadzenie przypadkowe te brunnery miały rosnąć oddzielnie, w zupełnie innym zestawieniu i miejscu niestety trudno pokazać tą rabatę w całości, gdyż panuje na niej istna przypadkowość, a to głównie za sprawą dalii, które wyrosły jak szalone i "wylały" się z rabaty, niwecząc plany nasadzeniowe, w tym zagłuszyły mi dokumentnie hortensję Blue Bird, która przez to w oczach marnieje... ((.......
Wreszcie dzisiaj udało nam się popracować dłużej na działce, dopóki nas komary nie wygoniły Było trochę porządków i zaległego sadzenia. Kupiłam dzisiaj pierwszy raz w życiu : do domu - wrzosy jako namiastka wrzosowiska )), a na działkę 10 cebul biało-kremowego tulipana Ivory Floradale Darwin Hybrid Tulip ale jeszcze dokupię )
A co na działce?
hortensje Limelight pięknie kwitną są zachwycające