Cieszę się ,że akcja się udała.W tej chwili były tam tylko zapłodnione samice, szykujące sie do znalezienia miejsca na hibernację zimową. mam nadzieję,że skutecznie je zakitowaliście. O tyle mniej gniazd szerszeniowych w przyszłym roku.
W ubiegły piątek w radio wypowiadał się Naczelny Strażak o tym . Było pytanie skierowane do niego : czy za tego typu usługi pobierane są opłaty. Powiedział jasno i wyraźnie . Straż nie pobiera opłat !!!
Straż nie pobiera opłat ,ale jeździ tylko do miejsc publicznych,domów dziecka,internatów, domów starców,szpitali.Pozostali muszą sobie radzić sami.
Ja też kiedyś dawno temu słyszałam,że straż nie pobiera kasy za takie akcje i że wręcz apelowano by samemu nie usuwać takich gniazd .To ktoś na ogrodowisku pisał ,że na własny koszt trzeba wzywać fachowców ,potem Hania już wtedy zaznaczyła,że oni przyjeżdżają bez problemu do miejsc publicznych ...Dlatego ja pisząc "zapłacić za akcję szerszeń"miałam bardziej na myśli jakąś ekipę zajmującą się problemem skoro straż prywatnych wezwań nie może załatwiać Zbysiu
Już odpowiadam, bo utknęłam po uszy w Ogrodzie z lustrem, który pochłoną mnie doszczętnie! aaaaaaaa........ jak ja bym chciała już organizować swój ogród......aaaaaaaaaaaa
Akcja szerszeń zakończyła się narazie bez ofiar po naszej stronie choć jakieś niedobitki latają i chyba kolejną dziurę sobie znalazły. Teraz żałuję, że nie ścięliśmy od razu tego orzecha, bo trochę boję się teraz być z dzieckiem na działce... A przecież mam trochę rzeczy do posadzenia... Ech........
Nie wiem czy to jest ta sama pani, bo nie odezwała się do mnie w tej sprawie i nie miałam jeszcze przyjemności jej poznać.