Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 19:10, 29 mar 2012

Martek napisał(a)
Zobaczysz,że z twoim temperamentem zaraz będziesz miała bajkowo )))))))))))))

dzięki Marta, chociaż Ty mnie wspierasz )) no i rozumiesz chcę mieć piękny ogród, tyle, że jeszcze duuuuużo się muszę uczyć niestety brak mi ogrodniczej wiedzy merytorycznej a przede wszystkim z zakresu projektowania ale czytam, czytam, oglądam, oglądam, czytam....
Martek 19:13, 29 mar 2012

Ja staram się nie ulegać.Ostatnio znowu złapałam w sklepie kilka ładnych okazów hiacyntów i wyjęłam z koszyka,poczekam na te z rabaty .Za to mam gałązki wierzby mandżurskiej z listkami w wazonie i to mi musi wystarczyć
Deszcz potrzebny ,ale chciałabym,żeby jutro i w sobotę nie było tak wietrznie i zimno jak zapowiadają wtedy bym może coś mogła zrobić poważniejszego .Na razie uczę się pokory ;( )))))))))))
an_tre 19:13, 29 mar 2012

KasiaWB napisał(a)

Jak tak mocno byś rozbujała to może rzucisz do mnie Kasiu ?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 19:17, 29 mar 2012

oto kąt (już po wycięciu leszczyny), który od tego roku już nie będzie taki sam ) pomału się szykuję do zmian. Właście w tym kącie, wzdłuż siatki (8x8) planuję posadzić świerki serbskie, aby zakryć widoki na bliższym i dalszym planie....
Wszystko zostanie wysadzone i jeszcze raz posadzone, całkiem na nowo. Wkrótce będziemy wyrywać karpę po leszczynie.

KasiaWB 19:20, 29 mar 2012

Martek napisał(a)
Ja staram się nie ulegać.Ostatnio znowu złapałam w sklepie kilka ładnych okazów hiacyntów i wyjęłam z koszyka,poczekam na te z rabaty .Za to mam gałązki wierzby mandżurskiej z listkami w wazonie i to mi musi wystarczyć
Deszcz potrzebny ,ale chciałabym,żeby jutro i w sobotę nie było tak wietrznie i zimno jak zapowiadają wtedy bym może coś mogła zrobić poważniejszego .Na razie uczę się pokory ;( )))))))))))

Wiem coś o tym człowiek ciągle musi odwracać wzrok, a najlepiej w ogóle nie wchodzić tam gdzie roślinki

Pogoda paskudna ileż rzeczy by można było zrobić, a tu niestety... u nas już ściany fundamentowe rozebrane i ..... mają murować od nowa, ale jak taka pogoda to nie wiem kiedy zaczną....
KasiaWB 19:21, 29 mar 2012

an_tre napisał(a)

jutro spróbuję przy tym dzisiejszym wietrze to kto wie
an_tre 19:23, 29 mar 2012

KasiaWB napisał(a)

jutro spróbuję przy tym dzisiejszym wietrze to kto wie
Ale jest problem będziesz miała pod wiatr
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Madzenka 19:29, 29 mar 2012

Kasiu kompozycja irysów z kokusami mnie urzekła, gdybym takie widziala na 150% już bym kupiła
KasiaWB 19:29, 29 mar 2012

oj tam, oj tam dla chcącego nic trudnego
KasiaWB 19:33, 29 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Kasiu kompozycja irysów z kokusami mnie urzekła, gdybym takie widziala na 150% już bym kupiła

Miło mi bardzo jak je zobaczyłam...... musiałam zabrać ze sobą ) tak właśnie chciałabym je posadzić gdzieś na rabacie, ale te moje rabatki takie bez sensu, bo miały być na czas budowy, ale nie będę czekać z tym moim zielonym kątem i coś podziałam w tym roku, tak docelowo żeby już ładnie rosło ))) pewnie w przyszłości znowu coś będę zmieniać, ale niech chociaż teraz będzie trochę ładniej )))