Hej rośnie mi ta róża bardzo dobrze, tfu tfu posadziłam ją w tym roku, właśnie powtarza kwitnienie i to podwójną ilością pąków. Co do jej wysokości to wypowiem się może za rok,bo to dopiero jej pierwszy rok u mnie, a zatem zbyt małe doświadczenie. Zaobserwowałam, że jest krótkotrwała i jak przekwita to szybko zrzuca wszystkie płatki, ale kwiaty są ładne i ładnie pachną jak narazie nie rozrasta się bardzo )
Krótkie mam doświadczenie z różami, więc nie pomogłam za bardzo
Pozdrawiam
Witaj Marlenko, dzięki za wizytę ja wciąż w biegu i wpadłam teraz na chwilkę. Dobrze, że czasem robię zdjęcia albo mój M. to wiem chociaż jak rabatki wyglądają to trzeci sezon moich host i mogę powiedzieć, że dopiero widać ich urodę
Pozdrawiam
Irenko, dziękuję również bardzo się cieszę, że wreszcie Ciebie poznałam nie miałam jeszcze czasu wstawić zdjęć w wątku spotkania ani nic napisać mus nadrobić.
Mam nadzieję, że mój przyszły ogródek będzie miał coś z angielskich ogrodów, bo jestem na nie zapatrzona
Pozdrawiam!!!
cudowna ta metarfoza...Kasiu, czy mogłabyś mi powiedzieć ile ta rabata w najszerszym miejscu (czyli na zakręcie) ma szerokości?...bo strasznie mi się ona podobuje...mierzę się teraz u siebie z pewnym "zakrętem" i mam problem z odległościami...w sensie co od siebie o ile sadzić
pozdrawiam serdecznie
w tej chwili nie pamiętam już wymiarów, ale jak tylko będę na działce to wymierzę z perspektywy roku istnienia tej rabaty mogę powiedzieć: sadź w dużych odstępach hortensje, miskanty itd. po roku nieźle wszystko się zagęściło, a co będzie za 2-3 lata itd. )) hortensje od serbów rosną w odległości co najmniej 1,5 m - 2 m, ale napisze dokładnie jak zmierzę )
Pozdrawiam