Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 22:09, 23 sie 2013

popcarol napisał(a)
Kasiu, ale fajnie! sadzenie docelowe! Masz sporo roślin, w przechowalni coraz większe cisy, bosko będzie!! na pewno nowa rabata będzie cuuudna!!
szukam inspiracji hortensjowych, co tam masz prócz miskantów? szukam wcześniejszych fotek

Karola, póki co będę się kręcić nadal w dotychczasowym obszarze kilkunastu metrów )) jeszcze nie mogę za bardzo anektować dalszego terenu ) cisów mam masę, ale jeszcze małe, no ale urosną kiedyś w tym roku część już pójdzie na ekrany przy ogrodzeniu tj. na miejsca docelowe
Ta moja rabata hortensjowa miała być "czysta" czyli horti jednego rodzaju (i tak będzie), miskanty, bukszpan i Nigra szczepiona, no ale niektóre roślinki już tam były wcześniej np. perovskia, runianka japońska itd. których nie widać, bo horti i miskant wybujały no i doszły nowe roślinki w nóżkach: róże, szałwie, przywrotniki, hakone... dzwonki, orliki, naparstnice, lawenda i wiele innych ) bukszpanowych kulek już prawie nie widać, ale narazie mogą sobie tam rosnąć, w przyszłości je przesadzę na front Dla mnie horti z miskantem Variegata i bukszpanem jest najpiękniejsze
aaaa... mam tam jeszcze wielgachną budleję, ale ją wiosną eksmituję,bo jednak mi się tam nie podoba )
KasiaWB 22:12, 23 sie 2013

popcarol napisał(a)
Kasiu, podobają nam się takie same róże Choć Austinek mam tylko 2, na razie u nas dość drogie, min 30 zł sadzonka.
Ale Ci się busz zrobił! Zazdroszczę planowanego muru ceglanego.. ale będzie szł

pozdrawiam!!

ja mam ciut więcej, ale za to nie mam niektórych które Ty masz, a strasznie mi się podobają, ale muszą poczekać niestety u nas sadzonki austinek drogie płaciłam chyba 40 albo 50 zł.. już nie pamiętam. No ale tak one kosztują.
jak będzie już mur, to wstawię i będziecie kombinować co tam posadzić, bo to spędza mi sen z powiek, trudno się na jedno zdecydować ) a inspiracji mam mnóstwo )
Gardenarium 22:12, 23 sie 2013

Kasiu, dokonałaś wielkiego dzieła, zamieniłaś jakby "przedszkole roślinne" juz w ładny ogród. Te widoki zachwycają i co ważne, masz zadbane Wkładasz dużo serca w to, co robisz

Ja podczas budowy robiłam podobnie, ale nie było tak ładnie, bo wtedy jeszcze eksperymentowałam z kolorami.

Instagram Ogrodowiska
KasiaWB 22:16, 23 sie 2013

Pietrucha napisał(a)
Ale u Ciebie jest pięknie. Zrobiłaś coś z niczego. Gratuluję i pozdrawiam.

Witaj u mnie jest o wiele lepiej niż było, a pięknie to mam nadzieję, że będzie jak już będę mogła wszystko posadzić tam gdzie ma być ) im dłużej poznaję rośliny i zdobywam doświadczenie, tym więcej i dłużej zastanawiam się nad przyszłymi nasadzeniami wiem, że nie można działać pochopnie ) musi być plan z jednej strony pociąga mnie minimalizm a z drugiej kolorowe i bujne rabaty angielskie, hmmm.,.... sama już nie wiem jak to będzie ))
Dziękuję, zapraszam i pozdrawiam
KasiaWB 22:28, 23 sie 2013

Gardenarium napisał(a)
Kasiu, dokonałaś wielkiego dzieła, zamieniłaś jakby "przedszkole roślinne" juz w ładny ogród. Te widoki zachwycają i co ważne, masz zadbane Wkładasz dużo serca w to, co robisz

Ja podczas budowy robiłam podobnie, ale nie było tak ładnie, bo wtedy jeszcze eksperymentowałam z kolorami.

Kochana Danusiu, jest mi bardzo miło, choć wiem, że jeszcze wiele do zrobienia wszystkie zmiany to dzięki Tobie i Ogrodowisku lubimy z M. tą naszą działkę i staramy się o nią dbać w miarę jak czas nam pozwala. Myślimy oczywiście jak to wszystko poukładać w przyszłym ogrodzie ) jeszcze wiele trzeba zmienić, no i muszę się zdecydować wreszcie jak i co ma być, bo ciągle oglądam zdjęcia z Twoich angielskich podróży, zaprojektowane i wykonane przez Ciebie ogrody, ogrody na forum i mam niezłą zagwozdkę ) za dużo mi się podoba ) ......
Wiem, że zaczęłam od końca tak wyszło liczę, że wielkich zniszczeń podczas budowy nie będzie
Serdecznie pozdrawiam
Matka 22:30, 23 sie 2013

Kasiuchna, buziakibędziesz jutro u Gosi?
KasiaWB 22:31, 23 sie 2013

dorciabe napisał(a)
Kasia widziałam u Ciebie wiśnię Nigra. Jest duża, powiedz gdzie ją kupiłaś? Czy w lubelskim?

Witaj dorcia powiększa nam się grono lubelskie, super
Tak, to Prunus cerasifera 'Nigra' szczepiona na ok.2,20m. Kupiłam ją w ubiegłym roku we Florexpolu,bo tylko tam była. Jak planujesz większe zakupy to jedz do Puław, Końskowoli i okolic, tam jest ogromny wybór
Pozdrawiam!
KasiaWB 22:33, 23 sie 2013

Bogda napisał(a)
Kasiuchna, buziakibędziesz jutro u Gosi?

Bogda, nie będę ... niestety.... bardzo chciałam, ale nie wyrwę się teraz, nawet wakacji w tym roku nie mamy .........
Matka 22:35, 23 sie 2013

oj, to wyślij w walizce Kierownika budowy do nasDziecioki się ucieszą
dorciabe 22:37, 23 sie 2013

Właśnie taką nigrę mi trzeba, albo pissardi, tylko nie mam pojęcia jak samochodem osobowym przytransportować długasa
Pare razy robiłam zakupy pod Kurowem, najczęściej w Lublinie lub Świdniku