Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 20:25, 20 wrz 2013

makkasia napisał(a)
Murek rewelacja !!!
pozdrawiam

Fajnie, że nie tylko mi się podoba )
Pozdrawiam
justi 20:25, 20 wrz 2013

Kasiu to może na szerokość balkonu daj serby. Tylko nie wiem jakie one wysokie rosną jak juz osiągną swą "dorosłość" i czy balkon zasłonią. A tam gdzie przęsła co planujesz?
KasiaWB 20:26, 20 wrz 2013

irena_milek napisał(a)
Kasiu, iście angielski, cudny murek

Dzięki Irenko, mam nadzieję, że choć trochę przywoła tamte klimaty )
Serdecznie pozdrawiam
KasiaWB 20:30, 20 wrz 2013

justi napisał(a)
Kasiu to może na szerokość balkonu daj serby. Tylko nie wiem jakie one wysokie rosną jak juz osiągną swą "dorosłość" i czy balkon zasłonią. A tam gdzie przęsła co planujesz?

No właśnie tak myślałam, że może 3 - 5 serbów będzie najlepiej, bo szybko rosną, są przecież zimozielone a zatem trwała zasłona przez cały rok. Rosną bardzo wysokie, no chyba że się je tnie, co z czasem będę robić, ale pytanie jak długo uda mi się utrzymać je w ryzach kiedyś może to już nie być możliwe pociecha taka, że są dość wąskie i można je kiedyś ewentualnie odchudzić
na pozostałych przęsłach myślałam o cisach lub choinach, ale nie wiem czy będzie to dobrze wyglądało przy serbach?
KasiaWB 20:34, 20 wrz 2013

Joku napisał(a)

Już widzę oczyma wyobraźni te rabaty

jak zawsze mnie wspierasz Jolu ciągle nie mogę się zdecydować czy ogródek robić minimalistyczny i rabaty geometryczne czy może iść w rabaty angielskie i meandrujące ścieżki
................. Rozważna i Romantyczna )))
Serdecznie pozdrawiam
KasiaWB 20:38, 20 wrz 2013

Serdecznie pozdrawiam Wszystkich pamiętających i zaglądających do mnie z góry dziękuję za wszystkie uwagi i sugestie
teraz niestety muszę już lecieć ......
Syla 20:52, 20 wrz 2013

widzę kolejny postęp robót ..... kolejny kroczek do przodu pięknie będzie z tym murkiem , przęsłami i lustrem w ogrodzeniu ..... cudniasto .......

świerkiem możesz wysłonić balkon sąsiadów .... on chyba najszybciej urośnie a z resztą na pewno coś wymyślisz .... również miałam przesadzać cisy .... no ale jest zimno i mnie zatoki dopadły także na razie odpuszczam .... ja mam czas
Bogdzia 21:23, 20 wrz 2013

makkasia napisał(a)
Murek rewelacja !!!
pozdrawiam

Też tak myslę , bardzo mi sie podoba. Pozdrawiam.
hanka_andrus 21:24, 20 wrz 2013

Jestem u Ciebie na stałym podglądzie, i wierzę, że dasz radę.
KasiaWB 16:56, 21 wrz 2013

Syla napisał(a)
widzę kolejny postęp robót ..... kolejny kroczek do przodu pięknie będzie z tym murkiem , przęsłami i lustrem w ogrodzeniu ..... cudniasto .......

świerkiem możesz wysłonić balkon sąsiadów .... on chyba najszybciej urośnie a z resztą na pewno coś wymyślisz .... również miałam przesadzać cisy .... no ale jest zimno i mnie zatoki dopadły także na razie odpuszczam .... ja mam czas

jest postęp mam plany, żeby kiedyś przy murze przy tarasie umieścić jakiś mały punkt z wodą i w różnych miejscach dam też coś na ściany ogrodzenia )
Witaj w klubie chorujących tyle roboty i planów, a tu jeszcze choróbsko nas dopadło. Byle do przodu
Pozdrawiam