Hej Justi wszystko bardzo podrosło dopiero widać ile miejsca potrzebuje dana roślina Warzywniaczek jest skromniutki, ale dziecko ma radochę w pielęgnacji )
Pozdrawiam
na pewno się poprawi dopiero w tym roku jest taka, że nie mogę się przyczepić w ubiegłych latach różnie bywało
Muszę jeszcze dodać, że dostała podporę, bo po silnych deszczach u nas w ostatnich dniach przy takiej ilości pąków i kwiatów jakie ma, które namokły wodą trochę się pochyliła. Pewnie jak wyschnie to ... poprawi koronę i się wyprostuje )
Już chyba przesyłka dotarła bo u mnie teraz nie pada )
Mój M. zrobił ten warzywniczek, bo przynajmniej wszystko siedzi w jednym miejscu i nie jesteśmy obstawieni doniczkami, jak było do tej pory )) Powiem więcej, że to jest tymczasowe miejsce, bo przecież w tym miejscu będzie rabata ) ale myślimy, że uda się wcisnąć taki warzywniczek w trochę innym układzie, bo to fajna rzecz
Witaj Marti bardzo Ci dziękuję za tak miłe słowa. Jeszcze dużo jest do zrobienia i ogród powstaje małymi krokami. Wcześniej robiliśmy szybko i sadziliśmy rośliny tymczasowo, teraz staramy się działać wg planu, którego zarys jest, ale wszystko wyjdzie w praniu Staram się trzymać naszego dekalogu ogrodowiskowego Nie ściągam do ogrodu roślin, których nie potrzebuję to nic, że niektóre mi się podobają, ale nie muszę mieć i nawet nie ma szans żebym wszystko tu zmieściła )
Jestem przekonana, że stworzysz u siebie piękny ogród, to tylko wymaga planu i czasu, ale jak się przekonałam roślinki jednak szybko rosną Od początku oglądam i podziwiam inne ogrody na forum, bo to duża inspiracja oraz nadzieja, że i u mnie będzie progres
Pozdrawiam i trzymam kciuki