Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 13:31, 15 cze 2016

justi napisał(a)
Hej! Kasia, ogród Ci pięknieje w szybkim tempie. Róże na murze - miodzio!
Mały warzywniaczek jest the best, bynajmniej będzie zdrowo i bez chemii.

Hej Justi wszystko bardzo podrosło dopiero widać ile miejsca potrzebuje dana roślina Warzywniaczek jest skromniutki, ale dziecko ma radochę w pielęgnacji )
Pozdrawiam
KasiaWB 13:35, 15 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Tylko zdjecia Twojej Aleksandry of Kent dają mi nadzieję na poprawe powadzenia się mojej

na pewno się poprawi dopiero w tym roku jest taka, że nie mogę się przyczepić w ubiegłych latach różnie bywało
Muszę jeszcze dodać, że dostała podporę, bo po silnych deszczach u nas w ostatnich dniach przy takiej ilości pąków i kwiatów jakie ma, które namokły wodą trochę się pochyliła. Pewnie jak wyschnie to ... poprawi koronę i się wyprostuje )
KasiaWB 13:36, 15 cze 2016

BasiaLT napisał(a)

Pięknie róże austinki zmieniają kolor wraz z fazą rozkwitu
KasiaWB 13:37, 15 cze 2016

Juzia napisał(a)

A ja się trochę przestarszyłam po tych fotkach

) możesz niżej ciąć
KasiaWB 13:40, 15 cze 2016

Tess napisał(a)

To ja czekam
A wiesz, że ja też nie mam miejsca na ziołownik, o warzywniku nie wspomnę?

Już chyba przesyłka dotarła bo u mnie teraz nie pada )
Mój M. zrobił ten warzywniczek, bo przynajmniej wszystko siedzi w jednym miejscu i nie jesteśmy obstawieni doniczkami, jak było do tej pory )) Powiem więcej, że to jest tymczasowe miejsce, bo przecież w tym miejscu będzie rabata ) ale myślimy, że uda się wcisnąć taki warzywniczek w trochę innym układzie, bo to fajna rzecz
KasiaWB 13:50, 15 cze 2016

Marti_01 napisał(a)

Witaj Kasiu, jestem pod ogromnym wrażeniem, tego czego dokonałaś w swoim ogrodzie! Przyznam, że zajrzałam do Ciebie przez Twoje zdjęcie/ikonkę i to, że przewijałaś mi się w różnych wątkach, na które trafiałam Jestem na etapie tworzenia mojego ogrodu, jednak na razie bez większego powodzenia Dzięki Twojej relacji jestem w stanie uwierzyć, że roślinki mi stosunkowo szybko urosną i będzie w końcu ładnie Pozdrawiam

Witaj Marti bardzo Ci dziękuję za tak miłe słowa. Jeszcze dużo jest do zrobienia i ogród powstaje małymi krokami. Wcześniej robiliśmy szybko i sadziliśmy rośliny tymczasowo, teraz staramy się działać wg planu, którego zarys jest, ale wszystko wyjdzie w praniu Staram się trzymać naszego dekalogu ogrodowiskowego Nie ściągam do ogrodu roślin, których nie potrzebuję to nic, że niektóre mi się podobają, ale nie muszę mieć i nawet nie ma szans żebym wszystko tu zmieściła )
Jestem przekonana, że stworzysz u siebie piękny ogród, to tylko wymaga planu i czasu, ale jak się przekonałam roślinki jednak szybko rosną Od początku oglądam i podziwiam inne ogrody na forum, bo to duża inspiracja oraz nadzieja, że i u mnie będzie progres
Pozdrawiam i trzymam kciuki
KasiaWB 13:51, 15 cze 2016

BasiaLT napisał(a)
Piękna metamorfoza rabaty. Liczę że moje kiedyś też takie będą.

Basiu, będą nawet ładniejsze
KasiaWB 13:52, 15 cze 2016

Ewkakonewka napisał(a)
Kasia róże na murku boooosko pięknie i rabata pod nigrą genialna

Dziękuję w imieniu chwalonych )) Muszę im to powiedzieć, żeby trzymały fason i w przyszłym roku znowu były grzeczne ))
KasiaWB 18:51, 15 cze 2016

Róża Princess Alexandra of Kent - potargana przez deszcz i wiatr, nieco się pochyliła pod ciężarem mokrych kwiatów

KasiaWB 18:52, 15 cze 2016