Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

alis 12:51, 13 cze 2016

KasiaWB napisał(a)
Rabata z Nigrą, ale również z różą Princess Alexandra of Kent

a przy okazji - te zielone krzaki po lewej to hortensja Limelight

Tak wysoko szczepiona nigra-marzenie, śliczna rabata, świetne połączenie kolorystyczne
KasiaWB 12:54, 13 cze 2016

Aneta1309 napisał(a)
Kasiu jakby mi sąsiad taki murek budował to pewnie bym się dołożyłaprzy nim róże miód malina.
U mnie też będą (białe) mam pomysł mam nadzieję na jego realizację w tym sezonie, dzięki za namiar na różyczkę, masz rację cudna jest.
A lawendę to mam jakąś zacofaną czy cuś bo dopiero się zabiera może dlatego że w górę poszła jest mi już po pas

Murek to nasza inicjatywa Niektórzy pytają kiedy otynkujemy ))) jest specjalnie do róż od początku tak miało być. Generalnie, to już od dawna wiem co i jak będzie, tylko wykonanie postępuje w tempie szachisty korespondencyjnego...
Róża cudowna jak z porcelany może sama kiedyś się skuszę
Lawend jak wiemy potrzebuje dużo słońca i ciepła, a teraz z tą pogodą różnie
KasiaWB 12:55, 13 cze 2016

BasiaLT napisał(a)
Piękne rabaty u ciebie. A murek po prostu pierwsza klasa. Super go wykorzystałaś.

Dziękuję w imieniu rabat i murka jeszcze będzie ciąg dalszy, ale to musi poczekać
amelia_b 12:57, 13 cze 2016

Cudownie Kasiu. Nigra śliczna i rabata pod nią również
KasiaWB 12:57, 13 cze 2016

Joku napisał(a)

Pięknie prezentuje się u ciebie wczesne lato. Lubię taką romantyczną kolorystykę.

Dziękuję Jolu, ostatnio zastanawiałam się czy nie za dużo tam się dzieje, ale z drugiej strony jakby odjąć kolory to byłaby tylko zielona masa, bo hortensje jeszcze nie kwitną i chyba byłoby za smutno

KasiaWB 12:58, 13 cze 2016

Juzia napisał(a)
Kasiu a ta Nigra jest szczepiona???

Tak, jest szczepiona na 2,25 m.
KasiaWB 13:01, 13 cze 2016

alis napisał(a)

Tak wysoko szczepiona nigra-marzenie, śliczna rabata, świetne połączenie kolorystyczne

Dziękuję takiej szukałam i znalazłam. Trochę się zastanawiałam bo tania nie była. Dobrze, że szybko kupiłam, bo do dziś bym nie miała, bo była ostatnia i więcej nie widziałam tak wysoko szczepionych.
Do wiosny tego roku jeszcze na tej rabacie rosły 3 róże, które teraz są przy murze. Już w tym ścisku wszystko się męczyło, mimo, że w tamtym roku przecież poszerzaliśmy rabatę )
Pozdrawiam
KasiaWB 13:04, 13 cze 2016

amelia_b napisał(a)
Cudownie Kasiu. Nigra śliczna i rabata pod nią również

Dziękuję czyli nic tam nie poprawiać?
To musi być dobre miejsce, bo tam ładnie wszystko rośnie. Tak się rozrosły byliny, że kulek bukszpanowych w ogóle nie widać a jest ich tam trochę )
KasiaWB 13:07, 13 cze 2016

Czy ktoś może wie w jakim stężeniu podać powojnikowi nadmanganian potasu? Mam torebeczkę 5g.
olga80 14:34, 13 cze 2016

Ale tu cudnie.Zachwycają mnie róże i na murze i rabata pod nigrą