Ja tez mam liatry- nigdy Wczesniej ich nie mialam- szczerze mowiac nie wiem Dlaczego wszyscy tak sie nimi ekscytuja ale pomyslalam ze skoro tak jedt to cos musi w tym byc no i mam - Posadzilam je z mysla o stipie. Bo posialam tez stipe. Posialam tez driakiew ale poracha. Na 30 wzeszlo 7 jak przesadzilam do doniczek dwie padly- pewnie z dwie wypadna przy sadzeniu na stale i z 30 nasion beda 3 rosliny ktore na koniec nie zakwitna czad.
Nienawidzę siać. Po licznych zeszłorocznych porażkach (okna do ziemi, brak parapetów, milion doniczek na podłodze salonu, wybulone panele) w tym roku mam to w nosie.
Wobec tego kiedy wspomnę "posiałam szałwię oraz liatry" oznacza to potarłam i sypnęłam na ziemię obok.
Zaraz pokażę moją stipę, to będzie okazja się pośmiać.
Ps. Liatry z nasion siałam w zeszłym roku. Zniknęły mi z oczu po posadzeniu do gruntu.
z nasion? w lidlu były karpy ...100% pewność ze wyjda i jeszcze zakwitną ....kurcze nie wiedziałm ze liatra z nasion ...ale mam u siebie teraz bedzie 4 sezon i nie widze zeby sie wysiała ...to chyba nie takie latwe jest z siewu ja pozyskać ...a ona tak ładnie przyrasta ze dzielenie karp to najszybszy sposób rozmnazania.
Nie to Zebym byla zlosliwa ale faktyczn8e jest zabawna.
Wez nie strasz z tymi wybrzuszonymi panelami bo tez o tym MYslalam to znacxy xe Boje sie co tam pod folia sie dzieje. Em mnie zabije. On taki czuly w tym temacie