Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

Malgosik 19:03, 28 kwi 2020

Kawa napisał(a)

Gosia trochę mi jej szkoda bo dopiero się ładna robi w tym roku
niech rośnie

No teraz to jej nie tnij.
Ale latem jak puści masę młodych pędów to utnij kilka i ukorzeń. Jak chcesz oczywiście, bo przecież możesz kupić gotowe sadzonki. Tawuła tego nawet nie zauważy a i tak po kwitnieniu będziesz ja cięła. Ja tam mam manię rozmnażania. Żółte Trzmieliny na moim parkingu są z małych gałązek które ucięłam u mamy. Ona już nie ma tych trzmielin, a u mnie świecą na tle ciemnego płotu i rosną na kulki.
Kawa 11:38, 30 kwi 2020

Gosia dięki
próbowałam ukorzenić parę pędów w zeszłym roku ale jak to u mnie nic z tego nie wyszło
potrzebuję ok 10 sadzonek to myślę że jak poszukam to może nie zbankrutuję
Malgosik 17:59, 30 kwi 2020

Raczej nie powinny być drogie. A sadzonkom nie może zabraknąć wilgoci w głębie...
Kawa 11:07, 04 maj 2020

royality

klon strzępiastokory

martwi mnie róża dopiero zakupiona i wsadzona ściemniały jej pędy
od dołu puszcza liscie - martwić się?
Anda 10:58, 05 maj 2020

Kami Jak roza puszcza od dolu to jest ok. Musisz pozniej tylko spojrzec, czy to dziki, czy nie, ale to zobaczymy pozniej. Te brazowe juz bym usunela. Obetnij do zielonego.

U mnie czesc roz tez zachowuje sie dziwnie. Zmiany klimatyczne maja tu wyraznie duzy wplyw.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
galgAsia 11:06, 05 maj 2020

Ależ piękna ta Twoja Royalty U mnie już przekwitła. Będzie duuużo jabłuszek, mam nadzieję, że ptaki będą miały używanie.
Ona ma bardzo ładny pokrój Bardzo się cieszę, że ją kupiłam.
Kawa 11:51, 05 maj 2020

Ewunia dzięki
jak przestanie padać obetnę to ciemne
Asia no jeszcze kwitnie, al powiem ci w zeszłym roku tez miała tyle kwiatków o ile nie więcej a jabłuszek tylko 5 więc nie wiem o co kaman
galgAsia 11:54, 05 maj 2020

Kami, a może zrzuciła zawiązki przez suszę? bo widzę, że i Ola, i Royalty mają dużo zawiązków. Muszę pilnować, w razie czego będę podlewać.
Zana 12:00, 05 maj 2020

Kami, jaka u Ciebie piękna rewolucja Super
Zdejmowanie darni to upierdliwa, ciężka robota. Ale za to jaka potem radocha z sadzenia różnych chciejstw
Kawa 12:03, 05 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Kami, a może zrzuciła zawiązki przez suszę? bo widzę, że i Ola, i Royalty mają dużo zawiązków. Muszę pilnować, w razie czego będę podlewać.

a może i masz rację bo jakoś specjalnie jej nie podlewałam a sucho był w zeszłym roku i przet to tez padły mi tawułki, które pod nią rosną
no zobaczymy w tym roku postaram się dopilnować lania wody i zobaczymy