Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

Kawa 12:06, 05 maj 2020

Zana napisał(a)
Kami, jaka u Ciebie piękna rewolucja Super
Zdejmowanie darni to upierdliwa, ciężka robota. Ale za to jaka potem radocha z sadzenia różnych chciejstw

no Ania ściąganie darni na ten rok zakończone
teraz trzeba przemyśleć co i jak posadzić

utyrałam się ale satysfakcję mam
malgol 08:19, 06 maj 2020

Kawa napisał(a)
Ewunia dzięki
jak przestanie padać obetnę to ciemne
Asia no jeszcze kwitnie, al powiem ci w zeszłym roku tez miała tyle kwiatków o ile nie więcej a jabłuszek tylko 5 więc nie wiem o co kaman

Kamilko,moje róże odbiły od takiego brązowego.W każdym razie tak podobnie wyglądały
Piekna wiosna u Ciebie
Zdejmowania darni nie zazdroszczę choć tez bym u siebie trochę trawnik zmniejszyła. Przeraża mnie ogrom pracy i ten rozpirz
Anda 10:29, 06 maj 2020

Gosiu, brązowe gałązki, czy też czerwonawe, ale nie zdrewniałe, to oznaka uszkodzenia tkanek w jakiś sposób, czy przez mróz czy inne wpływy. Uszkodzone tkanki łatwiej przeniknąć zarodnikom grzybów. Oczka mogą tam jeszcze wypuścić i się rozwijać z zapasów Jednak istnieje duże prawdopodobieństwo, że taka róża będzie bardziej narażona na choroby lub szkodniki, bo osłabiona. Latem przeważnie już nikt nie pamięta o takich uszkodzeniach i często zaczynają się pytania o skuteczne środki do pryskania przeciw chorobom czy szkodnikom. Różom niskie cięcie nie szkodzi, więc wg mnie lepiej ciąć. Oczywiście mogę nie mieć racji, ale takie są moje doświadczenia
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kawa 11:37, 06 maj 2020

Gosia ja się na różach totalnie nie znam ale widze że z tego ciemnego to na pewno nic nie odbije od puszcza całkiem od ziemi więc coś jest na rzeczytym bardziej że pozostałe dwie wyglądają inaczej.
obetnę juttro i zobaczymy mam trzy takie same bedzie można porównać co i jak

Ewunia dzięki skoro cięcie jej nie zaszkodzi to może tylko pomoże
Kawa 13:54, 06 maj 2020

wczoraj zawitały do mnie 3 panienki. cienkie patyczki ale liczę na to że szybko urosną
brzózki doorenbos
a mówiłam ze mnie do brzóz nie ciągnie? mówiłam no i co ..no i mam
Pszczelarnia 16:21, 06 maj 2020

Kawa napisał(a)
ściąganie darni jakoś idzie został kawałek który mam nadzieję ida mi się dzisiaj ogarnąć, roślinki małe ledwo się zbierają mam nadzieję że do lata i im się to uda

To jakaś większa robótka! Stękam na myśl o tym ściąganiu darni.
anabuko1 20:20, 07 maj 2020

Te rabaty to masz jak aleje.
Wielkie Ale i bogate w rośliny i piękne
Magleska 20:33, 07 maj 2020

Kamila
bardzo fajny kształt tej powiększonej rabaty rączki pewnie jeszcze bolą
ale teraz już tylko sama przyjemna praca została

Gdzie planujesz nowe brzózki posadzić ?

ps. śliczne fotki pocykałaś
malgol 09:55, 08 maj 2020

Anda napisał(a)
Gosiu, brązowe gałązki, czy też czerwonawe, ale nie zdrewniałe, to oznaka uszkodzenia tkanek w jakiś sposób, czy przez mróz czy inne wpływy. Uszkodzone tkanki łatwiej przeniknąć zarodnikom grzybów. Oczka mogą tam jeszcze wypuścić i się rozwijać z zapasów Jednak istnieje duże prawdopodobieństwo, że taka róża będzie bardziej narażona na choroby lub szkodniki, bo osłabiona. Latem przeważnie już nikt nie pamięta o takich uszkodzeniach i często zaczynają się pytania o skuteczne środki do pryskania przeciw chorobom czy szkodnikom. Różom niskie cięcie nie szkodzi, więc wg mnie lepiej ciąć. Oczywiście mogę nie mieć racji, ale takie są moje doświadczenia

O widzisz, znowu się czegoś nauczyłam. A czy przymrożone w kwietniu świeże listki , które teraz wygladaja opłakanie mogę zostawić? Wielki krzew i nie ogarnę tego...
malgol 09:56, 08 maj 2020

Kamila, pięknie wiosna odbiła sesleria od Ciebie Pohoduje trochę i może w przyszłym sezonie już podzielę.
Zaraz u siebie pokaże fotkę