Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

Kawa 08:51, 02 lut 2016

właśnie myślę o variegacie, myślę że da sobie radę
dzięki Polinko
kamila66 10:01, 02 lut 2016

Witaj Kamilo
Pomysł z irgą major jest bardzo dobry mam ją w ogrodzie wiosną ma białe kwiatki a zimą czerwone owoce jest zimozielona jej liście błyszczą na odległość
Jeśli gazony Ci się nie podobają pomyśl nad ich metamorfozą, może strzelisz im inny kolor, lub obijesz je deską będą wyglądały na drewniane (myślę o stworzeniu skrzynki maskującej), a może doraźnie taką matą je przykryć zanim irga urośnie http://www.videx.pl/Mata-wiklinowa-quotWiklina-quot-naturalna-50-x-150-cm1.html
Kawa 10:04, 02 lut 2016

kamila66 napisał(a)
Witaj Kamilo
Pomysł z irgą major jest bardzo dobry mam ją w ogrodzie wiosną ma białe kwiatki a zimą czerwone owoce jest zimozielona jej liście błyszczą na odległość
Jeśli gazony Ci się nie podobają pomyśl nad ich metamorfozą, może strzelisz im inny kolor, lub obijesz je deską będą wyglądały na drewniane (myślę o stworzeniu skrzynki maskującej), a może doraźnie taką matą je przykryć zanim irga urośnie http://www.videx.pl/Mata-wiklinowa-quotWiklina-quot-naturalna-50-x-150-cm1.html

witaj Kamilko
ciesze się że zajrzałaś
widzisz jakoś myśl o tym żeby ją drewnem obić nie przyszła mi do głowy a może nie byłby to wcale taki głupi pomysł tym bardziej że drewna u mnie na domku dużo więc wcale nie odbiegałoby to od normy
bardzo Ci dziękuję za tą podpowiedź!!!
Kuba 10:21, 02 lut 2016

irga to świetny pomysł, jest zawsze łądna i bezproblemowa, nie mogę sobie tylko przypomnieć czy widziałam gdzieś połączenie z carexem, jakoś mi się to zlewa w jedną całość ale warto o tym pomyśleć
kamila66 11:04, 02 lut 2016

Tu Danusia połączyła ją z tuffet https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=259

Kamilko fajnie, że pomysł Ci się podoba
Kuba 11:09, 02 lut 2016

haha właśnie odszukałam to samo połączenie
Kawa 11:09, 02 lut 2016

Kuba napisał(a)
irga to świetny pomysł, jest zawsze łądna i bezproblemowa, nie mogę sobie tylko przypomnieć czy widziałam gdzieś połączenie z carexem, jakoś mi się to zlewa w jedną całość ale warto o tym pomyśleć

no właśnie stąd zapożyczyłam ten pomysł z irgą tyle że tuffet u mnie by wymarzła a carex będzie chyba bardziej wytrzymały
Kawa 11:09, 02 lut 2016

Kuba napisał(a)
haha właśnie odszukałam to samo połączenie

Kuba 11:15, 02 lut 2016

a choina Jadeloh? albo żywotnik aurea nana- świeci cały rok na jasno- zielony kolor albo Danica- teraz zimą ma fajny rudy ocień
polinka 11:25, 02 lut 2016

W zimozielonym na skarpie po prawej stronie tarasu jest połączenie irgii i Ice Dance. Jak znajdę zdjęcie to wstawię

Ewka, czemu ma się zlewać? ID przecież biało zielony i ten biały jest bardzo wyrazisty.

Nie mam dzisiaj więcej czasu aby szukać ale znalazłam namiastkę tego co szukam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=156

Post 4, pierwsze zdjęcie.