Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

Juzia 10:48, 15 mar 2016

Kawa napisał(a)

jakoś mój ryj mi się opatrzył

Hahaha!!!!
Miałam tak samo

Kawa 14:11, 15 mar 2016

Przepis na wapienne jajo od Ilony z łowickiej i Paulinki
Dp butelki 1,5 l nasypalam 1/4 gipsu. Dolałam wody do połowy butelki i dokładnie wymieszałam.
Nadmuchany balon założyłam na końcówkę butelki i od razu przelałam gips do balona.
Zawiązałam balon i zaczęłam powoli nim obracać co trochę wsadzająć go pod zimną, bieżącą wodę. Cały czas nie miałam go pod tą wodą tylko co jakiś czas.
W miarę jhak czułam, że gips zastyga to coraz wolniej balon obracałam. Jak juz czułam, że wszystkie ścianki są oblepione i gips zastyga to włożyłam ostatni raz pod bieżącą wodę ( delikatnie dotykać górne połacie balona bo mogą się zrobić odciski) i zostawiłam do wyschnięcia na stole. Po Pół godziny przebiłam balon i piękne, idealne jajo się zrobiło.
07_Rene 14:19, 15 mar 2016

Wpadłam na kawę i zaniemówiłam
Cisy wypatrzyłam Jeżeli to jest ta rabata z hakuro bo widać wiele mnie ominęło), z którą na jesieni miałaś taką zagwożdżkę to szacun..... za kawał dobrej roboty, za determinacje, za całokształt Jestem pod wrażeniem.
Kawa 14:23, 15 mar 2016

07_Rene napisał(a)
Wpadłam na kawę i zaniemówiłam
Cisy wypatrzyłam Jeżeli to jest ta rabata z hakuro bo widać wiele mnie ominęło), z którą na jesieni miałaś taką zagwożdżkę to szacun..... za kawał dobrej roboty, za determinacje, za całokształt Jestem pod wrażeniem.

hej Reniu cieszę się że jesteś
to ta rabata z hakuro
chwilę cię nie było
07_Rene 14:26, 15 mar 2016

Kamilo, idziesz dobrą drogą kobieto! Nie mogę się doczekać realizacji tej rabaty, na pewno będą zaglądać.
Toszka 14:39, 15 mar 2016

Kamilo, roślinny parawan studni można zrobić w pewnej odległosci od studni. To nie musi być rabata przyklejona do ścian. Na pierwszej inspirce jest to murek, ale popatrz na linię wyprowadzoną z rabaty. Ważne by od strony tarasu dać optyczną przesłonę. W ten sposób dojście do studni dalej będzie. Obcięcie kręgu to chyba nie takie hop-siup jak pstrykniecie palcami. Studnię mozna przemalować na jakiś bardziej neutralny, nie rzucający się w oczy kolor
Kawa 14:49, 15 mar 2016

no u mnie linia rabaty idzie trochę inaczej
tak że chyba bardziej ta druga inspiracja bardzie ma linie podobną
studnia była zielona bo rosły irysy to się zlewało razem
w sumie prawdą jest że nie muszą rosliny być przyklejone do ścianek
Obcięcie nie hop siup - zobaczę co em na to kiedyś mówił ze obetnie ale mu tak schodzi
no to temat do przegryzienia na dłuższe zastanowienie niestety
iwka 14:53, 15 mar 2016

ja bym nie obcinała, wyższa jakoś bezpieczniejsza mi się wydaje
Kawa 14:56, 15 mar 2016

iwka napisał(a)
ja bym nie obcinała, wyższa jakoś bezpieczniejsza mi się wydaje

zobaczymy Iwonka
teraz tak patrzę na swój rysunek i stwierdzam że wyznaczenie linii rabaty z tą studnia nie jest wcale takie proste
JoannaDe 15:02, 15 mar 2016

Witam Kamilo w Twoim wątku. Chyba jestem pierwszy raz u Ciebie. Temat studni wywołał mnie do odpowiedzi bo tez mam u siebie. Z tym ze u mnie jest całkiem nisko. I powiem Ci ze wolałabym mieć ja wysoka tak jak masz Ty. Tak jak Iwona mówi- wyższa bezpieczniejsza. Ja mam dwójkę dzieci i taka studnia przy samej ziemi to do kitu. Szczególnie jak coś się przy niej robi a dzieci po ogrodzie latają. Jak nie musisz to nie obcinaj.