podziwiam studni nie obcinaj, nie wygląda zjawiskowo w ogrodzie (mam na mysli mój bo moja ma kilkadziesiąt lat, zabita dechami , które zgniły i też muszę coś z nią zrobić) ale jak się ładnie wkompnuje to będzie studnia to woda, potrzebna będzie kiedyś...wiem, że teraz nie są w modzie te z daszkami , też kombinuję ostatnio mi do głowy wpadło by zostawić kręgi, na nie nałożyć taką misę jak ma Ana -art z ciurkadełkiem, pomalować na jednolity kolor ...
Iwonka polskie to izoflex, a holenderskie elastolith. Te polskie od lat 90 są robione, holenderskie jeszcze dłużej. Widziałam na żywo, bo u nas całe ogromne centrum handlowe Ptak jest tym wyłożone i od zewnątrz i od wewnątrz. A poza tym kilka bloków też. Na stronie tego polskiego producenta http://www.izoflex.pl/pl są realizacje i można u nich próbki zamówić, ja dostałam, bo będę tym robić Wygląda jak klinkier, a lekkie i można samemu przykleić
Kamiś przepraszam, że tyle u Ciebie, ale może jeszcze ktoś skorzysta, kto ma coś półokrągłego do oklejenia