Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

kerii 19:57, 20 paź 2017

Gosia -Malgol apropo przesadzania perukowca.
Ja mojego przesadzałam w tym roku, bardzo wczesną wiosną jak jeszcze był uśpiony. To był dość duży i w sumie już stary perukowiec. Wykopałam z tyloma korzeniami ile się udało wykopać, przycięłam gałęzie i czekałam co dalej będzie i przeżył eksperyment.

Trochę odchorował, nie kwitł pomimo że na początku wypuścił paki do kwitnięcia, które obeschły, miał dość drobne i raczej zielone niż czerwone liście ale nie usechł. Mam nadzieję, że na wiosnę zabierze się za siebie i będzie już normalnie rósł.
Kawa 09:10, 24 paź 2017

Jolu mnie zawilce urzekły no i ten termin kwitnienia
Kawa 09:40, 24 paź 2017

Sezon ogrodowy uważam za zamknięty
nie udało mi się wszystkiego zrobic a w szczególności
posadzić 2 tuj i żywopłotu co wiąże się z wykopaniem 3 hakuro
nie dałam rady brak weny i siły
mam nadzieję ruszyć wiosną o ile zdrowie pozwoli

a żeby ne było to na koniec kupiłam i wsadziłam takie coś
no nie mogłam się oprzeć przecena była

dziękuję Wam za kolejny sezon
ponieważ u mnie chroniczny brak czasu nastąpił i nic u mnie ogrodowo się nie dzieje to pewnie rzadko będą jakieś wpisy
macham
iwka 09:52, 24 paź 2017

Kamila, ja też nie zrobiłam tego co miałam zaplanowane, ale z jednego się cieszę, basen mi się udało sprzątnąć wcześniej niż w listopadzie hihi w ubiegłym roku aż woda przymarzła
Kawa 10:59, 24 paź 2017

iwka napisał(a)
Kamila, ja też nie zrobiłam tego co miałam zaplanowane, ale z jednego się cieszę, basen mi się udało sprzątnąć wcześniej niż w listopadzie hihi w ubiegłym roku aż woda przymarzła

Iwonka Ty to dopiero poszalałaś !!!
ale z basenem to wiesz... hihiihiih przegięcie
kerii 11:30, 24 paź 2017

Ja też już sezon ogrodowy zamknęłam z niedosytem, że nie zrobiłam tego co w planach było ale cóż, niektórych spraw się nie przeskoczy.Wiosna przyjdzie to zaległości będę nadrabiać. A może w między czasie coś nowego, innego do głowy przyjdzie

Teraz to bardziej wędruje po innych wątkach i podglądam bo u mnie nic ciekawego już niema, jesień się zrobiła zimna i mokra. Nawet większość liści z drzew opadła więc kolorów jak na lekarstwo. Jedynie miśki się jeszcze ładnie prezentują i bielą świecą po oczach bo reszta to już jesienno zimowe, szaro bure kolory przebrała.
Kasya 11:34, 24 paź 2017

Kawa napisał(a)
...
macham

to ty farciara jestes...ja mam jeszcze kupe roboty

a zawilce slicznosci, tez bym kupila
Margerytka40 11:40, 24 paź 2017

Kawa napisał(a)
nie udało mi się wszystkiego zrobic a w szczególności
posadzić 2 tuj i żywopłotu co wiąże się z wykopaniem 3 hakuro
nie dałam rady brak weny i siły
mam nadzieję ruszyć wiosną o ile zdrowie pozwoli

a żeby ne było to na koniec kupiłam i wsadziłam takie coś
no nie mogłam się oprzeć przecena była

dziękuję Wam za kolejny sezon
ponieważ u mnie chroniczny brak czasu nastąpił i nic u mnie ogrodowo się nie dzieje to pewnie rzadko będą jakieś wpisy
macham

Śliczne te zawilce. Ty już sezon zamykasz? Ale Ci dobrze . U mnie jeszcze daleko do zamknięcia. Pewnie będę ryć pòki śnieg nie spadnie albo mróz nie skuje wszystkiego na amen
jolka 11:41, 24 paź 2017

Kamisia, u mnie również chroniczny brak czasu wystąpił
Piękną roślinki na zakończenie sezonu kupiłaś.
A mnie jakoś tak się porobiło ostatnio, że nawet mnie do szkółek nie ciągnie.
Buziaki zostawiam
Kawa 09:54, 25 paź 2017

Jolu - u mnie tez niedosyt ale jakoś nie przeżywam ten rk ogrodowo dla mnie jakiś nie taki
Kasiu - jakbym chciała to jeszcze dużo rzeczy do zrobienia bym znalazła ale sęk w tym że mi się nie chce
Asiu - Ciebie to podziwiam że tyle jeszcze działasz i że ci się chce super i trzymam za ciebie kciuki
Joluś- no brak czasu wcześnie ciemno w ogóle mi to nie pasi a do ogrodniczego Parku M po prostu lubię wchodzić i przejść nawet nic nie kupując ot taki odstresacz przed powrotem do domu
a końcem roku zawsze przeceny mają ale nie zawsze na to co bym chciała
za 3 zł żal było nie kupić