Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pogubiłam się po drodze...

Pogubiłam się po drodze...

Betka 14:11, 24 kwi 2017

Amelio jak patrzę na twoje zdjęcia to stwierdzam że ze mnie taki fotograf jak z koziej d... trąba
Piękne zdjęcia robisz ehhhh musze cie nająć do mnie to bym fotki ładniutkie miała
Pozdrawiam
amelia_b 16:45, 24 kwi 2017

zieloniutka napisał(a)

To mój pierwszy wpis u Ciebie więc serdecznie Cię pozdrawiam.
Przyznaję z przykrością, że niestety nie przeczytałam całego wątku.

Chciałam się zapytać o funkcjonalność tego wypuszczonego daszka.
Jestem na etapie projektowania domu i chodzi mi takie wypuszczenie dachu nad przyszłym tarasem. Ten daszek daje jakieś 1,5- 2 metry zadaszenia tarasu?

Patrząc na Twoje zdjęcie chyba brakuje Ci trochę cienia. Zastanawia mnie czy lepszym rozwiązaniem jest rezygnacja z wypuszczenia dachu i pójście w pergolę od ściany czy może zrobić tak jak Ty masz.
Co byś doradziła ze swojego doświadczenia gdybyś mogła jeszcze raz wybierać?

witaj daszek dokładnie daje 2,2 m zadaszenia id deszczu jak pada spokojnie, jak zacina to mniej ale ochrony przed słońcem nie daje nawet metr. Ja mam taras od południa, zero dużych drzew od wschodu, wiec od rana do 15:30 mamy słońce dodatkowo antracytowa kostka ( gołą stopą na niego nie staniesz jak jest upał). Rzeczywiście brakuje mi cieni mimo że z tarasu kozystamy najczęściej tylko w soboty i niedziele. Kupiłam teraz bawełniane zasłony, może lekko przytlumią promienie słoneczne i nie będzie nas tak to słońce oślepiać. Jak masz taraz od poludnia pomysl o czymś wiekszym albo właśnie o takiej pergoli nad która my myslimy i fajnym zadaszeniem.mam nadzieję że pomogła. Pozdrawiam
amelia_b 16:47, 24 kwi 2017

Warmia napisał(a)

Mam tak samo ale foty i tak wyszły super
no jak patrzę na Twoje fotki to od razu się mobilizuje bardziej Dziękuję Mistrzu
amelia_b 16:49, 24 kwi 2017

babka napisał(a)
Nie wiem jakim cudem przegapiłam te piękne kadry ! Az buzia się do nich sama uśmiecha
Masz oko
widzisz jak mnie zmobilizowałaś w prawdzie zeszło mi cały dzień, ale jednak się udało
amelia_b 17:13, 24 kwi 2017

Gocha napisał(a)
Amelia po pierwsze przecudne zdjęcia- aż czuć zapach wiosny - dobrze że chociaż na zdjęciach. Widzę że ciemiernikom już dobrze u Ciebie. Sesleria piękna- muszę u siebie gdzieś znaleźć dla niej miejsce. Czy możesz mi napisać jaką odmianę świdośliwy masz i przy okazji fotkę całościową jej proszę. Pytam bo ja zakupiłam teraz 5 szt. w 3 odmianach i chcę coś więcej o nich wiedzieć.
Gosiu ślidośliwa ma być lamarcka. Gosiu ja mam prosty patyk bo chce na drzewko. Zrobię zdjęcie ale najwcześniej jutro. Ciemierniki już się zadomowiły nawet zdążyły przekwitnąć. a białe z tamtego roku się wysiały, nie wiesz co z tymi siewkami teraz zrobić?
amelia_b 17:15, 24 kwi 2017

Betka napisał(a)
Amelio jak patrzę na twoje zdjęcia to stwierdzam że ze mnie taki fotograf jak z koziej d... trąba
Piękne zdjęcia robisz ehhhh musze cie nająć do mnie to bym fotki ładniutkie miała
Pozdrawiam
he he że ze mnie taki ogrodnik jak z Ciebie fotograf.
zieloniutka 20:10, 24 kwi 2017

amelia_b napisał(a)
witaj daszek dokładnie daje 2,2 m zadaszenia id deszczu jak pada spokojnie, jak zacina to mniej ale ochrony przed słońcem nie daje nawet metr. Ja mam taras od południa, zero dużych drzew od wschodu, wiec od rana do 15:30 mamy słońce dodatkowo antracytowa kostka ( gołą stopą na niego nie staniesz jak jest upał). Rzeczywiście brakuje mi cieni mimo że z tarasu kozystamy najczęściej tylko w soboty i niedziele. Kupiłam teraz bawełniane zasłony, może lekko przytlumią promienie słoneczne i nie będzie nas tak to słońce oślepiać. Jak masz taraz od poludnia pomysl o czymś wiekszym albo właśnie o takiej pergoli nad która my myslimy i fajnym zadaszeniem.mam nadzieję że pomogła. Pozdrawiam

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Też będę miała taras od południa, ale słońce będzie tam operowało przez cały dzień.

Mnie zauroczyło to zdjęcie:
https://pl.pinterest.com/pin/433612270360338284/

Jeszcze raz dzięki

iwka 20:17, 24 kwi 2017

amelia_b napisał(a)
Ciemierniki już się zadomowiły nawet zdążyły przekwitnąć. a białe z tamtego roku się wysiały, nie wiesz co z tymi siewkami teraz zrobić?
dla mnie kilka uchowaj
lojalna_ 20:48, 24 kwi 2017

AmelIO jak cudnie fotografujesz.

Świetne foty )))
amelia_b 20:53, 24 kwi 2017

zieloniutka napisał(a)

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Też będę miała taras od południa, ale słońce będzie tam operowało przez cały dzień.

Mnie zauroczyło to zdjęcie:
https://pl.pinterest.com/pin/433612270360338284/

Jeszcze raz dzięki

nie ma za co inspiracja bardzo fajna, takie firany i mi się marzyły, nawet już mam tylko jeszcze nie montowane bo pogoda fatalna