Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pogubiłam się po drodze...

Pogubiłam się po drodze...

MirellaB 21:06, 05 sie 2016

Amelia nie pomogę w planowaniu, bo kiepska w tym jestem
U mnie tylko trujące grzyby na trawniku
ren133 00:51, 06 sie 2016

Ameli A Ty te cisy już masz?
Czytam, że ten cyprysik to jakieś wielkie drzewo rośnie i ... zgłupiałam ... muszę sobie wygooglować.
Podoba mi się pomysł z grabami ale ja to bym machnęla caly zakątek grabowy i do tego trawy + różowe zawilce jesienne i jarzmianki te, które już tam rosną (bo z tego co napisałaś to nie ma tam za dużo slonca)
amelia_b 07:36, 06 sie 2016

Toszka napisał(a)
Wszystko zależy od tego jakie cisy kupisz.
rozumiem, dziękuję Toszko
amelia_b 08:26, 06 sie 2016

jolanka napisał(a)

Amelka, mój cyprysik nut. jest mlody, ma na razie jakieś 2 metry wysokości a juz ma ok. metra z każdej strony. Widzę takiego -letniego u sąsiadów to rośnie na boki ze 2 metry.
Mój też młodziutki,ale jakiś tak w szesz nie bardzo na razie rośnie
amelia_b 08:49, 06 sie 2016

MirellaB napisał(a)
Amelia nie pomogę w planowaniu, bo kiepska w tym jestem
U mnie tylko trujące grzyby na trawniku
A robią ci się te czarcie kręgi? Ja ostatnio pół wiadra nazbierałam i się śmiałam że bigosu nagotuje
nawigatorka 08:57, 06 sie 2016

amelia_b napisał(a)
A robią ci się te czarcie kręgi? Ja ostatnio pół wiadra nazbierałam i się śmiałam że bigosu nagotuje
pierwszy raz o tym slysze az wyguglowalam.niesamowite
amelia_b 09:06, 06 sie 2016

ren133 napisał(a)
Ameli A Ty te cisy już masz?
Czytam, że ten cyprysik to jakieś wielkie drzewo rośnie i ... zgłupiałam ... muszę sobie wygooglować.
Podoba mi się pomysł z grabami ale ja to bym machnęla caly zakątek grabowy i do tego trawy + różowe zawilce jesienne i jarzmianki te, które już tam rosną (bo z tego co napisałaś to nie ma tam za dużo slonca)
Reniu cztery graby to nawet spory zakątek będzie, cyprysik musi zostać. Fajny zestaw. Cisów jeszcze nie mam dopiero we wrześniu jak dobrze pójdzie dzięki kochana
amelia_b 09:08, 06 sie 2016

nawigatorka napisał(a)
pierwszy raz o tym slysze az wyguglowalam.niesamowite
U mnie są Asiu, ja się o tym dowiedziałam jak szukałam informacji jak się pozbyć grzybów z trawnika
ren133 09:37, 06 sie 2016

amelia_b napisał(a)
Reniu cztery graby to nawet spory zakątek będzie, cyprysik musi zostać. Fajny zestaw. Cisów jeszcze nie mam dopiero we wrześniu jak dobrze pójdzie dzięki kochana

Czyli co zrobisz?
Bo wydaje mi sie, ze jeśli ten cyprysik zostaje to należałoby wziąć pod uwagę jego gabaryty planując nasadzenia Tylko, że do takiego drzewa pasują mi bardziej świerki, cis, trawy niż graby. I czy masz tam dużo słońca? czy jednak półcień?
Dobra już nie mieszam Ci spadam sadzić trzcinniki

Toszka 10:54, 06 sie 2016

amelia_b napisał(a)
U mnie są Asiu, ja się o tym dowiedziałam jak szukałam informacji jak się pozbyć grzybów z trawnika

na grzyby w trawniku najlepszy jest azot=mocznik. Grzyby go nie lubią i dlatego m.in. mocznik stosuje się na choroby grzybowe (na roslinach też). Można go używać do sierpnia, bo dodatkowo jest nawozem

Do grabów i cyprysika fajnie będą pasować kule wszelakiej maści - złamią kształty.