Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja pierwsza hortensja w ogródku.

Moja pierwsza hortensja w ogródku.

Basiaw 07:30, 11 paź 2011

Ewunia, świętowałaś urodziny? Wszystkiego najlepszego!!!

Pomysł na swój brzozowy zagajnik jest świetny, może za kilka lat swoich grzybków się doczekacie
Też mam trochę brzóz, ale rozrzucone pojedynczo, nie w formie zagajnika. Trochę się obawiam, ze za jakiś czas sąsiedzi będą narzekać, ze im moje rośliny śmiecą, dlatego staram się nie sadzić blisko ogrodzenia liściastych, ale na małej działce nie da się tego uniknąć, jest wybór, albo nic nie sadzić, albo ryzykować...

A co do ostatniego odcinka Mai, to też obejrzałam z wielką przyjemnością. W Rybniku byłam ostatnio jakieś 25 lat temu, nastolatką jeszcze byłam, w szczegóły zieleni miejskiej nie wnikałam, ale pamiętam ogólne wrażenie, że było tam już wtedy bardzo ładnie, zielono, dużo skwerków, parków, było po prostu ładnie.
Sebek 23:03, 11 paź 2011

Ewa napisał(a)
Dzięki za storczyki, biały nowy urodzinowy, a fioletowy kwitnie 3 raz (co cieszy mnie bardzo) , a reszta mnie nie słucha, nie chce kwitnąć (satały na zachodnim parapecie, a przestawiłam na wschód i nic)

Skrzycz je - i nie żartuję!
Ewa 07:16, 12 paź 2011

Basiu dziękuję Mam nadzieję, że zechcesz odwiedzić stare kąty i się spotkamy i pospacerujemy po urokliwym Rybniku

Sebek, co przechodzę mówię do nich, że jak tak dalej pójdzie to czeka je kompostownik

Wczoraj popracowałam w ogródku, przesadzam kwiatki na jedną rabatkę. Niestety ,u mnie też nie ma takiego wyboru w szkółkach i kupiłam małe hortensje. Zakupy do metamorfozy są zmorą dla mnie teraz.
A tu mróz zapowiadają.
Czy miskanta się tnie teraz? ( ma trochę suchych gałązek)
Ewa 16:21, 12 paź 2011

Pięknie, bo słonecznie w ogródku, aż chce się trochę zmęczyć, więc zalążek wrzosowiska zrobiłam

i obwódkę z czyśćca wełnistego

Hosta od Danusi pięknie kwitnie
Ewa 20:34, 12 paź 2011

Kwitną jeszcze:
nachyłek

lawenda francuska

sundenwilla
Matka 21:21, 12 paź 2011

Piękna, Ewo, sundawillaw przyszłym roku kupuje tyżnigdy ich nie udalo mi się przezimować, tzn. przepraszam raz się udalo, straciła zimą liście ale miała zielone pędy, a jak zima się skończyła i juz wydawało mi się, że pora na wypuszczanie nowych listków ta wziełą i padłamoże uda mi sie za rokmarzy mi się wyhodować taką duuuużachną i gęstąale ... marzenia ściętej głowy))
hanka_andrus 21:50, 12 paź 2011

Ładnie masz ,Ewuniu!
hanka_andrus 21:50, 12 paź 2011

Ładnie masz ,Ewuniu!
Niage 22:01, 12 paź 2011

Ewa napisał(a)
Pięknie, bo słonecznie w ogródku, aż chce się trochę zmęczyć, więc zalążek wrzosowiska zrobiłam

Bardzo ładne to miejsce
Ewo, a lawendę francuską przechowasz gdzieś przez zimę, aby nie zmarzła ?
Sebek 21:27, 13 paź 2011

Ewo - u Ciebie jak w pełni lata - u mnie zaś teraz pelargonie się rozszalały