Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Madzenka 10:37, 27 maj 2016

Juzia napisał(a)
Palibin....na nóżce?
Jakiś taki brzydki....wysoki badyl. Co z nim zrobić żeby się zagęścił od dołu?

Nic na razie nie rób, przekwitnie przytniesz porzadnie, rozkrzewi sie w tym seoznie. Jesli mnei skleroza nie odpadnie pokaze jak mój palibin w 2012 roku wyglądal
Kawa 10:38, 27 maj 2016

pięknie
brzozowa wymiata
Kawa 10:39, 27 maj 2016

twój palibin przynamniej kwitnie - mój ma 4 gałązki i rachityczne listki i kwiaty jakaś porażka
ale jeszcze go nie spisałam na straty
babka 10:40, 27 maj 2016

Też wczoraj dojrzałam szkodnika na buksach, mówisz mlekiem potraktować, skuteczny sposób czy raczej HT od razu ?
kosolka 10:45, 27 maj 2016

Juzia napisał(a)

Pryskałam dwa razy mlekiem 1:1 z wodą. W odstępie trzech dni.
A później pryskałam HT.
Te liście co się zwinęły no to wiadomo, że już się nie naprostują, ale reszta się już nie zwija i szkodnika też nie widać gołym okiem

Ja walnelam kilka dni temu chemia, pierwszy raz w ogóle pryskałam na miodunke.. Wcześniej (w poprzednich latach) chyba też ją miałam, listki były zwiniete, ale nie znałam się, więc nic nie robiłam.
Ale do sedna- co to znaczy że szkodnika nie widać? Ja go w ogóle nie widziałam, tylko te jego białe odchody, nitki czy co to tam jest..
Donia72 10:48, 27 maj 2016

kosolka napisał(a)

Ja walnelam kilka dni temu chemia, pierwszy raz w ogóle pryskałam na miodunke.. Wcześniej (w poprzednich latach) chyba też ją miałam, listki były zwiniete, ale nie znałam się, więc nic nie robiłam.
Ale do sedna- co to znaczy że szkodnika nie widać? Ja go w ogóle nie widziałam, tylko te jego białe odchody, nitki czy co to tam jest..

A ja myślałam, że to coś białe nitkowate to mszyca i potraktowałam bukszpany opryskiem na mszyce. Muszę sprawdzić czy podziałało?
Juzia 11:20, 27 maj 2016

Donia72 napisał(a)
Juzia, brzozy na brzozowej będziesz ciachać? czy będą rosły do naturalnej wielkości? Ja mam w odmianie pendula purpurea i będę musiała ją ciachać, bo rośnie do 10m.

Nie wiem jeszcze. Wyjdzie w praniu
Juzia 11:21, 27 maj 2016

Madzenka napisał(a)

Nic na razie nie rób, przekwitnie przytniesz porzadnie, rozkrzewi sie w tym seoznie. Jesli mnei skleroza nie odpadnie pokaze jak mój palibin w 2012 roku wyglądal

No teraz to nic nie robię. Patrzę na niego tylko
Juzia 11:22, 27 maj 2016

Kawa napisał(a)
twój palibin przynamniej kwitnie - mój ma 4 gałązki i rachityczne listki i kwiaty jakaś porażka
ale jeszcze go nie spisałam na straty

Mam dwa i dwa takie same.
Cienizna
Juzia 11:24, 27 maj 2016

babka napisał(a)
Też wczoraj dojrzałam szkodnika na buksach, mówisz mlekiem potraktować, skuteczny sposób czy raczej HT od razu ?

Wiesz co.... przeszłam się teraz po bukszpanach....i jednak nie wszystko zabiłam
Ale będę twarda!
Dzisiaj wrotycz do podlewania, a za jakiś czas HT.