Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Ensata 11:29, 29 maj 2016

Juzia, ale ja nie mam innych gasienice obieram jak sa, plamistosc w sierpniu olewam. Chemia psujesz ogrod jak nia podlewasz imo. Delikatny oprysk, po przelocie pszczół rownowagi nie zaburzy. Nie namawiam bron bozeee, wiem tylko ze natyralnymi mozesz sobie do usranej smierci robic jak masz inwazje, a mszyce i tak graja ci na nosie i inne parchy
Juzia 16:10, 29 maj 2016

Madzenka napisał(a)
Juzia masz racje z opryskami, ale ja Confidor uzywałam...ze dwa dni i róż bym nie miała....

Już mam nazwę środka....jutro sprawdzęczy mają u mnie w ogrodniczym.
Juzia 16:21, 29 maj 2016

Ensata napisał(a)
Juzia, ale ja nie mam innych gasienice obieram jak sa, plamistosc w sierpniu olewam. Chemia psujesz ogrod jak nia podlewasz imo. Delikatny oprysk, po przelocie pszczół rownowagi nie zaburzy. Nie namawiam bron bozeee, wiem tylko ze natyralnymi mozesz sobie do usranej smierci robic jak masz inwazje, a mszyce i tak graja ci na nosie i inne parchy

Bo naturalne nie działają na inwazje tylko mają zapobiegać... przy systematycznym stosowaniu oczywiście
Chociaż....mszyc łatwo się pozbyć naturalnymi specyfikami. Gorzej z resztą towarzystwa.

Zana 16:48, 29 maj 2016

Juzia nadrobiłam ponad dwadzieścia stron odkąd byłam u Ciebie ostatnio. Piękny Twój ogród jest, taki konsekwentny. Kurde, nawet przechowalnik u Ciebie wymiata. Palibina na razie zostaw, przytnij po kwitnieniu. Co to jest śliniące się na różach? I jak zwalczać? Moje nieliczne róże zdrowiuteńkie, a jechałam we czwartek nastawiona na mszyce. Te cholery siedzą na jaśminowcu, ale róże na szczęście nietknięte. Twoje róże to już będzie pokaz w tym roku.
Juzia 17:12, 29 maj 2016

Zana napisał(a)
Juzia nadrobiłam ponad dwadzieścia stron odkąd byłam u Ciebie ostatnio. Piękny Twój ogród jest, taki konsekwentny. Kurde, nawet przechowalnik u Ciebie wymiata. Palibina na razie zostaw, przytnij po kwitnieniu. Co to jest śliniące się na różach? I jak zwalczać? Moje nieliczne róże zdrowiuteńkie, a jechałam we czwartek nastawiona na mszyce. Te cholery siedzą na jaśminowcu, ale róże na szczęście nietknięte. Twoje róże to już będzie pokaz w tym roku.

Na przechowalniku totalny misz masz. Miałam robić porządki, ale tak smali, że dzisiaj nawet szczypiorek zemdlał
Wczoraj dzielone i przesadzane rozplenice musiałam dziś cieniować. Parawaniki im stawiałam

Palibinów nie ruszam. Ale chyba dokupię sobie jeszcze jednego

Śliniące to pienik ślinianka. Larwy wytwarzają taką ślinę żeby ich nic nie zjadało.
Z róż wysysają soki i pędy zamierają. Zwalczanie...tak jak na inne gryzące

Obyś się z tym pokazem nie myliła
Chociaż jedna róża już mi podpadła....
Kawa 09:12, 30 maj 2016

hej Juzia
masakra jak czytam o tych twoich robalach

szkoda roślin

katiaxx 09:22, 30 maj 2016

Juzia napisał(a)

Bo naturalne nie działają na inwazje tylko mają zapobiegać... przy systematycznym stosowaniu oczywiście
Chociaż....mszyc łatwo się pozbyć naturalnymi specyfikami. Gorzej z resztą towarzystwa.

Czasem trzeba psiknąć - innej rady nie ma - ale samo psikanie spowoduje że za rok przyjdą inne robale, potem parchy, potem grzyby a potem jeszcze robale, może psiknij jak trza a jednocześnie ładuj te herbatki, gnojówki etc. żeby rośliny wzmacniać.
Juzia 09:35, 30 maj 2016

Kawa napisał(a)
hej Juzia
masakra jak czytam o tych twoich robalach

szkoda roślin

No szkoda. Brzozy caoraz mniej liści mają....
Róże całe podziurawione....
Echh.
Juzia 09:38, 30 maj 2016

katiaxx napisał(a)

Czasem trzeba psiknąć - innej rady nie ma - ale samo psikanie spowoduje że za rok przyjdą inne robale, potem parchy, potem grzyby a potem jeszcze robale, może psiknij jak trza a jednocześnie ładuj te herbatki, gnojówki etc. żeby rośliny wzmacniać.

Chyba tak muszę zrobić.
Herbatkę już całą wypsikałam i muszę zrobić nową ale mam jeszcze wywar z wrotyczu i gnojówki z wrotyczu i mniszka
Matka 09:57, 30 maj 2016

Wszystko pożarte?