Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Gardener27 11:57, 23 lip 2016

Na szczęście reszta wygląda bardzo dobrze ale na wszelki wypadek też opryskaj
Madzenka 12:00, 23 lip 2016

Sebek napisał(a)
Juzia - nie myśl, że zwariowałem, ale weź odkurzacz i pozbądź się tych liści z rabat - no i chemię lej... U mnie jedna kula do polowy lysa była i się odbudowala w tym sezonie.

Sebek dobrze prawi
Julia miałam tak kiedyś po długotrwałych deszczach. Cała obwódka buksowa wyłysiała. Nic ich nie nawoż, pryskaj na grzyba, za rok wypuszczą nowe liscie., jesli zatrzymasz grzyba jest szanasa na listki jeszcze w tym roku. Pilnuj ich teraz mocno, za rok również. Oprysk przeciwgrzybowym srodkiem musisz im w przyszlym roku również profilkatycznie robic. Zwłaszcza gdy będa zapowiadać długotrwałe opady deszczu. Poszukaj Signum i zrób im oprysk teraz, pryskaj je co 7 dni, rownież podłoze, zmieniaj srodki do oprysku.
Juzia 22:42, 23 lip 2016

Gardener27 napisał(a)
Na szczęście reszta wygląda bardzo dobrze ale na wszelki wypadek też opryskaj

Opryskałam już wszystkie róże, bukszpany i szałwie przy okazji bo mączniak nie śpi

Juzia 22:52, 23 lip 2016

Madzenka napisał(a)

Sebek dobrze prawi
Julia miałam tak kiedyś po długotrwałych deszczach. Cała obwódka buksowa wyłysiała. Nic ich nie nawoż, pryskaj na grzyba, za rok wypuszczą nowe liscie., jesli zatrzymasz grzyba jest szanasa na listki jeszcze w tym roku. Pilnuj ich teraz mocno, za rok również. Oprysk przeciwgrzybowym srodkiem musisz im w przyszlym roku również profilkatycznie robic. Zwłaszcza gdy będa zapowiadać długotrwałe opady deszczu. Poszukaj Signum i zrób im oprysk teraz, pryskaj je co 7 dni, rownież podłoze, zmieniaj srodki do oprysku.

Ja pamiętam, że kulka na kiju Ci tak zachorowała....ale nie pamiętam czy odratowałaś???

Topsin poszedł na pierwszy ogień. W tygodniu idę na poszukiwania innych środków.

Dzięki!

Madzenka 00:13, 24 lip 2016

Juzia kulka uratowana (moze jutro zrobię jej fotkę) ale pisze o obwodce z poprzedniego ogrodu. Wyglądały tak samo jak Twoje. Teraz są w którymś kwadracie, nie pamietam w ktorym w moim aktualnym ogrodzie. Ale uprzedzam walka żmudna będzie, ale Ty zacięta jesteś
Z powodu Toich bukszpanow dzisiaj moje narazone na zraszacze trawnika dostały dawkę na grzyba.
Juzia 08:24, 24 lip 2016

Madzenka napisał(a)
Juzia kulka uratowana (moze jutro zrobię jej fotkę) ale pisze o obwodce z poprzedniego ogrodu. Wyglądały tak samo jak Twoje. Teraz są w którymś kwadracie, nie pamietam w ktorym w moim aktualnym ogrodzie. Ale uprzedzam walka żmudna będzie, ale Ty zacięta jesteś
Z powodu Toich bukszpanow dzisiaj moje narazone na zraszacze trawnika dostały dawkę na grzyba.

No jak się da uratować....to ja muszę próbować!
Nie odpuszczę!!! Przecież to bukszpan mój ukochany

Dobrze, że dajesz nadzieję, bo ja już podłamana byłam.
Ewik 13:39, 24 lip 2016

Juzia napisał(a)

Jak padną....to też se z goździków zrobię chyba....

Ja część z przetacznika a druga chyba z trawkę będzie ☺
polinka 13:44, 24 lip 2016

Czytam o plagach jakie Cię nawiedzily i az wierzyć się nie chce Walcz wszystkim co dostępne bo jak tu sobie wyobrazić Twój ogród bez buksow...
Powodzenia Juziek
polinka 13:44, 24 lip 2016

Czytam o plagach jakie Cię nawiedzily i az wierzyć się nie chce Walcz wszystkim co dostępne bo jak tu sobie wyobrazić Twój ogród bez buksow...
Powodzenia Juziek
Ewik 13:46, 24 lip 2016

Juzia napisał(a)

Chyba lepiej oglądać niż później z dnia na dzień patrzeć jak liści coraz mniej...

Co do róż....dokupię purpury i może będzie dobrze

Różyczki ładnie wyglądają, jak co mam 2 red Leonardo wolne , jednak te maliny , purpury to nie moje kolory.