Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

babka 21:29, 18 wrz 2016

Dziękuję że pamietałaś o mnie Zdecydowana różnica jest między naszymi rozchodnikami, aż się wierzyć nie chce że to ta sama odmiana Może moje z uwagi na kiepską ziemię i sporą konkurencję takie opóźnione w rowoju ? (za blisko siebie wszystko posadziłam bo chciałam pomieścić i chciałam mieć busz )

Juzia, na moich różach znajduję co chwila jakieś małe robale wyglądające jak miniaturowe gąsieniczki. Staram się zdejmować je ręcznie ale może wiesz co to za szkodnik i jak się go ekologicznie i skutecznie pozbyć ? Poza tym wciąż mszyce grasują, wrrrr....

Juzia 07:07, 19 wrz 2016

roma2 napisał(a)
Z nudów mówisz... hmm...
Nie nudzę się nigdy, bo jeżdżę raz w tygodniu (w porywach). I rzucam sie jak ogłupiała do prac wszelakich. Ale, rwanie liści u małych brzózek brzmi lepiej niż wydzieranie darni i chwastów. Już czuję, że za tydzień będę się nudzić

Juzia 07:09, 19 wrz 2016

Sebek napisał(a)

Fajnie się to czyta Lubie te relacje

Dzisiaj też miała być relacja....ale chyba nic z tego.
Pogoda się popsuła
Juzia 07:12, 19 wrz 2016

babka napisał(a)
Dziękuję że pamietałaś o mnie Zdecydowana różnica jest między naszymi rozchodnikami, aż się wierzyć nie chce że to ta sama odmiana Może moje z uwagi na kiepską ziemię i sporą konkurencję takie opóźnione w rowoju ? (za blisko siebie wszystko posadziłam bo chciałam pomieścić i chciałam mieć busz )

Juzia, na moich różach znajduję co chwila jakieś małe robale wyglądające jak miniaturowe gąsieniczki. Staram się zdejmować je ręcznie ale może wiesz co to za szkodnik i jak się go ekologicznie i skutecznie pozbyć ? Poza tym wciąż mszyce grasują, wrrrr....

Na gąsieniczkach się nie znam ale jak masz mszyce to spróbuj wody z mlekiem... 1:1 to chyba było
Makusia 09:49, 19 wrz 2016

Ja pierdziu! Ręczne obrywanie liści brzóz No nieźle Oczyma wyobraźni już widzę siebie przy swoich kilkumetrowych Ja nie wiem jak bardzo musiałabym się nudzić
Juzia 19:23, 19 wrz 2016

Nooo...poobrywałam co sięgnęłam z Doorenbosów, poobrywałam z Youngii, poobrywałam z bukszpanów, różaneczników i róż. Zebrałam z ziemi liście brzozowe, różane i trochę bukszpanowych.
Ale oprysk zrobiłam tylko małym brzozom, różom i różanecznikom.
Jutro rano może wyskoczę na bukszpany i Doorenbosy.

A tak w ogóle to na brzozach mam cały przegląd grzybów!
Plamistość.
Mączniak.
I w dodatku rdza!!!!
Jakieś plagi na mnie zesłano....
butterfly 07:44, 20 wrz 2016

Juzia,no tak to jest na mnie liczyć....
Moja Amanogawa od świerków rośnie ok 150-200 cm. Myślę jak dac jeszcze z pół metra tez byłoby dobrze
siakowa 07:45, 20 wrz 2016

Juzia napisał(a)
Nooo...poobrywałam co sięgnęłam z Doorenbosów, poobrywałam z Youngii, poobrywałam z bukszpanów, różaneczników i róż. Zebrałam z ziemi liście brzozowe, różane i trochę bukszpanowych.
Ale oprysk zrobiłam tylko małym brzozom, różom i różanecznikom.
Jutro rano może wyskoczę na bukszpany i Doorenbosy.

A tak w ogóle to na brzozach mam cały przegląd grzybów!
Plamistość.
Mączniak.
I w dodatku rdza!!!!
Jakieś plagi na mnie zesłano....
juzia ale odkurzacza to już nie potrezbujesz na ten sezon
Makusia 08:05, 20 wrz 2016

Juzia nie strasz mnie z tymi brzozami, bo ja mam zwykłe takie kupowane kiedyś w szkółce leśnej. Te bardziej rasowe planowałam na półkę z przekonaniem, że bardziej reprezentacyjne są i mniej podatne na choroby wszelkie
A czym w praktyce różnią się Doorenbosy od Youngii?
Makao_J 14:21, 20 wrz 2016

No to ostro Ci zaatakowało brzozy. Muszą wyglądać nieciekawie i na pewno ogrodu nie zdobią. U mnie tak jest z niektórymi różami. Straszą a nie zdobią