Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Mgduska 09:27, 26 cze 2020

beta napisał(a)

OMG!!!! szczerze współczuję
u nas działka za płotem tez na sprzedaż, ale cena zaporowa niestety
mam nadzieję ze żaden filozof jej nie kupi...że wogólę nikt nie kupi

Słyszysz, co koleżanki mówią?
Nie wiem, bank obrabuj, odkryj ropę na działce albo żyłę złota, adoptuj sąsiada, coś zrób, żeby ta działka była Twoja!
Juzia 09:53, 26 cze 2020

beta napisał(a)
Juziek...ale ty masz tłusto na tych rabatach...niesamowicie to wszystko wygląda

Dziewczyny nie jesteście osamotnione w marzeniach o nowym ogrodzie

czasem taks obie z Małżem dyskutujemy co byśmy zrobili z kawałkiem nowej działki...generalnie w jednym jesteśmy zgodni-postawiliśmy mniejszy, parterowy domek...bardziej nowoczesny...i dużo traw ozdobnych...no i kury

Wy nowoczesny, a mi się marzy stara stodoła

Kury kiedyś chciałam.
Teraz wolałabym krowę Taką z grzywką
beta 09:53, 26 cze 2020

Mgduska napisał(a)

Nie wiem, bank obrabuj, odkryj ropę na działce albo żyłę złota, adoptuj sąsiada, coś zrób, żeby ta działka była Twoja!

bank odpada - boję się...z ropą mogę powalczyć...adopcja odpada...
zadzwonię tam, może cena spadła
Juzia 09:54, 26 cze 2020

Mgduska napisał(a)
Też tak sobie rozmyślam Najbardziej żałuję, że nie kupiłam sąsiedniej działki, ale była cenowo absolutnie poza moim zasięgiem, czy w ogóle zasięgiem normalnego człowieka. Przez całe lata mieliśmy za płotem dziką łąkę, a teraz mam domorosłego filozofa-sąsiada w jacuzzi, który wygłasza swoje mądrości w kąpieli głośno, bo się słabo z żoną słyszą, przez bąbelki
A byłby tam taki piękny sad i jeszcze przy wejściu do sadu parę róż by wlazło, ehh, ja po prostu widzę to światło przefiltrowane przez gałązki jabłoni...

Ojoj.... piękne marzenia!

Ale z sąsiadów w bąbelkach nie jesteś zadowolona???? No wiesz!
Hahahahaha
beta 09:54, 26 cze 2020

Juzia napisał(a)

Wy nowoczesny, a mi się marzy stara stodoła

Kury kiedyś chciałam.
Teraz wolałabym krowę Taką z grzywką

stodoła tez może być nowoczesna

te krowy są super...tylko nie wiem czy mleko dają
Juzia 09:58, 26 cze 2020

mmonnicca_mK napisał(a)
A ja mam kury i kurnik i naprawdę polecam, super sprawa takie swojskie świeże jajeczka
Cześć Juzia! Zauroczona jestem tym Twoim non-grass ogrodem

Hej Monika!
Non-grass wyszedł trochę z lenistwa i braku czasu, ale wyszło całkiem ok

My jajeczek nie jemy, więc kurki tylko dla towarzystwa by były. Ale nie chciałabym ich zaniedbywać brakiem czasu... więc kurek nie będzie. Ani krowy. Ani nawet psa Póki co.

Pozdrawiam!
Juzia 10:00, 26 cze 2020

Jagodaa napisał(a)

Mam podobną sytuację... Sąsiadka zaproponowała zakup, 120tys za działkę szerokości 8-9m, nie dokupiliśmy, bo cena była zaporowa, szczególnie zważywszy na wymiary. Ktoś kupił, mam mur w granicy na połowie długości mojej działki, dom ma 4 kondygnacje... Nic nie dało się zrobić, a na koniec się okazało, że cena spadła w negocjacjach do 30tys. Nie mogę tego strawić.

Wow.
Straszny niefart Jagoo
Juzia 10:06, 26 cze 2020

Mgduska napisał(a)

Och, no widzisz, każdy ma jakiś interes życia, którego nie zrobił...
No nic, trzeba się cieszyć z tego co jest i traktować to jak wyzwanie, wyzwania pobudzają do kreatywnego myślenia, co u Ciebie właśnie świeżo podziwiałam

Zgadzam się w 200%
Jak Żon mnie pyta po co chcę robić ten front na nowo i oczko wodne skoro mamy zamiar sprzedawać dom, to mu mówię... a co innego będę robić do tego czasu? Siedzieć i czekać? Trzeba zawsze iść do przodu. Czekanie to nie życie. To tylko czekanie. I marnowanie czasu. I żadnej frajdy z tego nie ma
Juzia 10:07, 26 cze 2020

Mgduska napisał(a)

Dobrze piszesz!
beta 10:13, 26 cze 2020

Juzia napisał(a)

Zgadzam się w 200%
Jak Żon mnie pyta po co chcę robić ten front na nowo i oczko wodne skoro mamy zamiar sprzedawać dom, to mu mówię... a co innego będę robić do tego czasu? Siedzieć i czekać? Trzeba zawsze iść do przodu. Czekanie to nie życie. To tylko czekanie. I marnowanie czasu. I żadnej frajdy z tego nie ma

dobrze gadasz Juziek