Nie wszystkie się rozsiewają. Mam 2 różne i jedne sieją się jak szalone drugie nic a nic...
Mam bodziszka Rozanne od miesiąca i rośnie jak szalony i kwitnie do mrozów podobno.... uwielbiam go
tez go mam...i tez od miesiąca...i tez jestem nim zachwycona
Rozanne bardzo chcę mieć. On ma kwiaty które się przebarwiają i są albo fioletowe albo niebieskie.
mam wspaniałego i mam rozanne wspanialy rośnie wysoko i trzyma praktyczni pionowo kwiat dopóki ulewa go nie zetnie chociaż i tak się podnosi rozeanne szybko przyrasta i kwitnie a póki co u mnie-pierwszy sezon więc nei wiem jaki urośnie wspaniały jest wspanialy u mnie go znajdziesz Juziek- siewek jak na 3 lata brak
Wspaniały się nie wysiewa, ja mam 5 lat i nie było nigdy, a w kępie przyrasta ciasno, więc żeby odsadzić bez wykopywania to wyzwanieA ja nie ścinam go wcale więc miał na samosiew nie jedna okazję
Dziewczyny, ja mam Rozanne..no chcę go polubić , naprawdę,ale tak się rozłazi jak jakies pnącze a i kwiatów jakiejś wielkiej masy nie ma.Taki luźny jest i potargany.No innego efektu się spodziawałam.Chyba ,że coś zle robię albo mu u mnie warunki nie odpowiadają
Rozanne jest dośc luźny niestety Wspaniały mi się nigdy nie wysiał, a chcialabym i to bardzo I niesttey rośnie w kupie więc dzielenie jedyne to o paru latach wykopanie i dzielenie, bo "odsadzić" nie ma co wspaniały jest wspaniały jak dla mnie bo rośnie w kupie, liście ma zwarte i bardzo ładne, kwitnie dużymi kwiatami, ale jest wysoki. Pewnie odpowiednik wysokościowo tej niskiej szałwii też znajdziesz, ale co by to miało być??? to nie wiem pozdro
Chyba sobie kupię bodziszki do pomieszania z jarzmianka. Trafiłam na różne opisy długości kwitnienia wspaniałego. Jak to jest w praktyce? Bo Rosanne zrażam mnie trochę pokrojem...
Tak. Rozanne się rozłazi. To fakt. W cieniu jest większy a w słońcu mniejszy. Widziałam okaz w cieniu. Faktycznie jakiejś masy kwiatów nie ma ale za to spore w porównaniu z moimi. I lepiej się prezentuje gdy coś jeszcze przed nim niższego rośnie a za nim wyższego niż jak jest sam. Jeśli potrzebne są ładne kępki to na pewno nie Rozanne.