Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

beta 11:24, 27 lip 2020

Wiolka5_7 napisał(a)
Mam bodziszka Rozanne od miesiąca i rośnie jak szalony i kwitnie do mrozów podobno.... uwielbiam go

tez go mam...i tez od miesiąca...i tez jestem nim zachwycona
Makao_J 11:29, 27 lip 2020

Bodziszek kantabryjski trzyma zwartą kępę. Nawet po kwitnieniu. Jestem baaaardzo z niego zadowolona.

Ten drugi co mam (nie znam nazwy) bardziej się płoży i rozłazi ale kwitnie właśnie długo. I jego muszę wyczaić.

Rozanne bardzo chcę mieć. On ma kwiaty które się przebarwiają i są albo fioletowe albo niebieskie.
Wiolka5_7 11:50, 27 lip 2020

beta napisał(a)

tez go mam...i tez od miesiąca...i tez jestem nim zachwycona

Fajnie
Kawa 12:56, 27 lip 2020

mam wspaniałego i mam rozanne
wspanialy rośnie wysoko i trzyma praktyczni pionowo kwiat dopóki ulewa go nie zetnie chociaż i tak się podnosi
rozeanne szybko przyrasta i kwitnie a póki co u mnie-pierwszy sezon więc nei wiem jaki urośnie
wspaniały jest wspanialy u mnie go znajdziesz Juziek- siewek jak na 3 lata brak
sylwia_slomc... 13:09, 27 lip 2020

Wspaniały się nie wysiewa, ja mam 5 lat i nie było nigdy, a w kępie przyrasta ciasno, więc żeby odsadzić bez wykopywania to wyzwanieA ja nie ścinam go wcale więc miał na samosiew nie jedna okazję
malgol 13:09, 27 lip 2020

Makao_J napisał(a)
Bodziszek kantabryjski trzyma zwartą kępę. Nawet po kwitnieniu. Jestem baaaardzo z niego zadowolona.

Ten drugi co mam (nie znam nazwy) bardziej się płoży i rozłazi ale kwitnie właśnie długo. I jego muszę wyczaić.

Rozanne bardzo chcę mieć. On ma kwiaty które się przebarwiają i są albo fioletowe albo niebieskie.

Dziewczyny, ja mam Rozanne..no chcę go polubić , naprawdę,ale tak się rozłazi jak jakies pnącze a i kwiatów jakiejś wielkiej masy nie ma.Taki luźny jest i potargany.No innego efektu się spodziawałam.Chyba ,że coś zle robię albo mu u mnie warunki nie odpowiadają
popcorn 13:39, 27 lip 2020

Rozanne jest dośc luźny niestety
Wspaniały mi się nigdy nie wysiał, a chcialabym i to bardzo
I niesttey rośnie w kupie więc dzielenie jedyne to o paru latach wykopanie i dzielenie, bo "odsadzić" nie ma co

wspaniały jest wspaniały jak dla mnie bo rośnie w kupie, liście ma zwarte i bardzo ładne, kwitnie dużymi kwiatami, ale jest wysoki.
Pewnie odpowiednik wysokościowo tej niskiej szałwii też znajdziesz, ale co by to miało być??? to nie wiem

pozdro
Jagodaa 14:59, 27 lip 2020

Chyba sobie kupię bodziszki do pomieszania z jarzmianka. Trafiłam na różne opisy długości kwitnienia wspaniałego. Jak to jest w praktyce? Bo Rosanne zrażam mnie trochę pokrojem...
Makao_J 16:14, 27 lip 2020

Tak. Rozanne się rozłazi. To fakt. W cieniu jest większy a w słońcu mniejszy.
Widziałam okaz w cieniu. Faktycznie jakiejś masy kwiatów nie ma ale za to spore w porównaniu z moimi. I lepiej się prezentuje gdy coś jeszcze przed nim niższego rośnie a za nim wyższego niż jak jest sam.

Jeśli potrzebne są ładne kępki to na pewno nie Rozanne.
Anda 17:43, 27 lip 2020

Bodziszek wspaniały kwitnie u mnie ok. 2 tygodni, może 3.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies