Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 11:25, 21 maj 2021

Milka napisał(a)

O kurcze!
Jak się patrzy na coś takiego, to nie powinno pokazywać się swojego, no no.

Irenko.... ale ja uwielbiam twój busz!!!
Kawa 12:35, 21 maj 2021

pfffff
pfffff
zapowietrzyć się można od tego ładu
Juzia 12:55, 21 maj 2021

Kawa napisał(a)
pfffff
pfffff
zapowietrzyć się można od tego ładu

Mam nabałaganić, żeby ci się lepiej oddychało?
Kawa 13:02, 21 maj 2021

Juzia napisał(a)

Mam nabałaganić, żeby ci się lepiej oddychało?

hahha dopiero Ty byś sie zapowietrzyła jakbyś bałagan miała!!!
iwka 13:23, 21 maj 2021

mi zaraz dziurę wyrwie w boku od wstrzymania oddechu
Prześliczny Ogród

Justyna, czy Wy po tych ścieżkach kamiennych tylko chodzicie, czy też czasami czymś cięższym śmigniecie? jakbyś mogła w skrócie opisać co i jak pod kamienie coś dawaliście, jakąś matę? to jest żwir rzeczny płukany? jaka frakcja?

Juzia 13:38, 21 maj 2021

Kawa napisał(a)

hahha dopiero Ty byś sie zapowietrzyła jakbyś bałagan miała!!!

Nooo.... pewnie tak
Juzia 13:50, 21 maj 2021

iwka napisał(a)
mi zaraz dziurę wyrwie w boku od wstrzymania oddechu
Prześliczny Ogród

Justyna, czy Wy po tych ścieżkach kamiennych tylko chodzicie, czy też czasami czymś cięższym śmigniecie? jakbyś mogła w skrócie opisać co i jak pod kamienie coś dawaliście, jakąś matę? to jest żwir rzeczny płukany? jaka frakcja?

No następna! Czy ja mam jakiś ambulans tu trzymać w pogotowiu?

CHodzimy po tym, młoda jeździ rowerem i nierzadko pchamy po tym taczkę
Pod żwirem był trawnik. O ile pamiętasz i zdarty był łopatą bez kopania. Czyli wszystko było ubite. Nie dawaliśmy żadnych mat-szmat tylko od razu wysypaliśmy żwir.
Tak raczej na grubo. 5cm to minimum. Frakcja nie wiem jaka, ale przedział raczej szeroki, bo zdarzają się takie małe kamyki do 1cm i takie ok 2cm. Jest to kruszywo grube niełamane U nas nie ma rzecznych, u nas się kopie żwir w żwirowniach takich jak mój ogródek

iwka 14:27, 21 maj 2021

kurde, bo mam dylemat i na który skład budowlany pojadę to inne podpowiedzi.
Muszę utwardzić podjazd, a że kostki nie będzie to padło na taki właśnie kamień. Tylko u mnie glina i pewnie trzeba będzie to trochę inaczej zrobić, no i autem będę jeźdźić ile ludzi tyle opinii, a to kamienie mielą się pod kołami, a to odśnieżać się nie da. Teraz po deszczu to darmowe lodowisko na glinie, no i kąpiele błotne za free
sylwia_slomc... 14:28, 21 maj 2021

Ja to sie zastanawiam czy Tobie w te ścieżki nasiewają się chwasty, rośliny z rabat i drzewa( las po sasiedzku)? Bo ja mam tylko jedna scieżkę z samego kamienia i placyk wokół chaty, a plewić trzeba prawie co dwa tygodnie bo tak się nasiewa tego . W chodniki drogę zjazdową nasiewa się również. Jak sobie z tym radzisz, chyba, że nie masz problemu co przyznam nie do uwierzenia by dla mnie było....
Jest kilka blogów z ogrodami o ścieżkach żwirowych co w którym zadam to pytanie w odpowiedzi milczenie spotykam. No niemożliwe, żeby tylko u mnie ten problem nagminnie był. U sąsiada za płotem z ugoru ogrom, ( nie każdy ma ugór) ale i z rabat siewki moich roślin i po sąsiedzku z jednego klona to bym siewki kosa kosić mogła na rabatach tak wychodzą i na ścieżkach też. I z czarnego bzu i mirabelki i orzechy włoskie i moje brzozy....dużo tego wiec w okolicach lasu pewnie też są.
Judith 14:34, 21 maj 2021

Sylwia, ja ma ścieżkę żwirowa i chwaściory są. Natomiast staram sie je na na bieżąco usuwać - bez jakiejś myśli typu ”dzisiaj będę pielić zwirek”, a zawsze jak ide i wypatrzę chwasciora to wyrywam. Problem pojawia sie, gdy zbyt rzadko przechodzę ta ścieżka - wtedy już pojawia sie akcja „pielenie” .