Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Rojodziejowa 17:21, 20 maj 2024

Ja kupiłam sobie pelargonię Rosebud Astrid w tym roku i drażni mnie intensywnością koloru Jakoś ich szczególnie nie lubiłam, ale zdjęcia mnie zaczarowały. Miała być pudrowo-różowa z zielenią, trochę jak Pashmina, taki zajzajer jest, że chyba do mamy wywiozę
Anda 18:09, 20 maj 2024

Juzia, obejrzyj sobie Salvia verticillata. Mnie podoba się bardziej od Salvia nemorosa. Wg mnie ładniejsza jest też Salvia pratensis
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Tess 18:56, 20 maj 2024

Juzia napisał(a)

To przyjedź na urlopa na mazury... kawą poczęstuję A jak będę wiedziała, że goście jadą to i coś do kawy się zrobi Hahaha!

A wiesz, że kiedyś byłam w Kruklankach? Już w czasach Ogrodowiska. I strasznie mnie kusiło, żeby zobaczyć Kruklandię. Nawet przez płotki zaglądałam

Za rady ścieżkowo-żwirkowe dziękuję jeszcze raz

Chcesz sprzedać Kruklandię? Nie kupię dla mnie za daleko. Ale zazdroszczę, że jesteś gotowa na zmiany. Ja też chciałabym zmienić dom - na parterowy (peselioza, ją mać ) Ale mój ślubny chyba z domem się ożenił, nie ze mną, bo uparł się i nie.
Juzia 20:05, 20 maj 2024

Kasya napisał(a)

No tak późno to nie próbowałam
Wysiałam w kwietniu i połowę rozdałam bo wydają mi się malutkie i zebpozno będą

Mi się koktajlówki wysiewały same od kilku lat... i wschodziły własnie jakoś pod koniec maja / na początku czerwca. Zawsze było co pojeść

One malutkie są długo... ale później walą z kopyta
Juzia 20:08, 20 maj 2024

olciamanolcia napisał(a)

Ja to czasami tak sobie myślę że gdybym miała nowe pole do obsadzenia to połowę roślin bym zabrała z ogrodu

No a ja właśnie nie
Wezmę sobie po jednej bylince, po jednej trawce... kawałek Anabellki i tyle
Juzia 20:09, 20 maj 2024

olciamanolcia napisał(a)

Ale pelasie fajne są , bardzo długo kwitną Parę lat temu miałam białe w donicach na tarasie .Prawie do zimy rosły
Dziś jak zobaczyłam te w kolorze fuksji to chęć mnie straszna naszła

Może i długo, ale ja jakoś się nie mogę przekonać

Fuksjowych pelasi chyba nie widziałam nawet...
Juzia 20:10, 20 maj 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Ja kupiłam sobie pelargonię Rosebud Astrid w tym roku i drażni mnie intensywnością koloru Jakoś ich szczególnie nie lubiłam, ale zdjęcia mnie zaczarowały. Miała być pudrowo-różowa z zielenią, trochę jak Pashmina, taki zajzajer jest, że chyba do mamy wywiozę

No właśnie! Zapach
Główny powód mojej niechęci
Juzia 20:12, 20 maj 2024

Anda napisał(a)
Juzia, obejrzyj sobie Salvia verticillata. Mnie podoba się bardziej od Salvia nemorosa. Wg mnie ładniejsza jest też Salvia pratensis

Takie delikatniejsze się wydają.
Tylko czy się nie pokładają? Szczególnie po deszczu?
Juzia 20:18, 20 maj 2024

Tess napisał(a)

A wiesz, że kiedyś byłam w Kruklankach? Już w czasach Ogrodowiska. I strasznie mnie kusiło, żeby zobaczyć Kruklandię. Nawet przez płotki zaglądałam

Za rady ścieżkowo-żwirkowe dziękuję jeszcze raz

Chcesz sprzedać Kruklandię? Nie kupię dla mnie za daleko. Ale zazdroszczę, że jesteś gotowa na zmiany. Ja też chciałabym zmienić dom - na parterowy (peselioza, ją mać ) Ale mój ślubny chyba z domem się ożenił, nie ze mną, bo uparł się i nie.

Jak to byłaś i nie zaszłaś? Pod płotem byłaś i nie zaszłaś????????? FOCH! Z przytupem!

Nie za ma co

Niektórzy nie tolerują zmian Ja nie toleruję stagnacji
No i mam misję Zazielenić jak najwięcej ugorów. Hahaha!
Anda 20:31, 20 maj 2024

Juzia napisał(a)

Takie delikatniejsze się wydają.
Tylko czy się nie pokładają? Szczególnie po deszczu?

Hehe, nie, to monstra są
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies