Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 23:11, 13 sie 2025

Alija napisał(a)
Oczko wodne to fajny pomysł, woda w ogrodzie to życie
A jeśli chodzi o wiatry, to ani się obejrzysz, jak wszystko bujnie do góry i zrobi się zacisznie.

Ogólnie woda to życie.... dlatego planuję tych oczek więcej niż jedno

Z tym zaciszem to może być różnie.
Jakiś wietrzny rejon się u nas zrobił od kilku lat.
Chyba trzeba się przyzwyczaić
Juzia 23:11, 13 sie 2025

Makao napisał(a)
Woda w ogrodzie to zawsze dobry pomysł tylko niech się porusza bo komary będą się lęgły jak głupie

Są fontanny solarne
Juzia 23:19, 13 sie 2025

Dzisiaj chłopaki kładli zbrojenie stropu... a ja walczyłam z chwastami w świerkach

Pan inwestor powiedział, że z góry widać jeziorko.
Przez chwilę pożałowałam, że dom parterowy
Makao 07:37, 14 sie 2025

Ej no to miał być dom idealny a Ty już zauważyłaś że okna są źle ustawione bo pole będzie mało widoczne ze środka a teraz nie będziesz widziała jeziorka.
Basieksp 08:17, 14 sie 2025

Wierzby na warzywniku raczej bym nie sadziła. Chyba, ze trochę z boku. Mam mandżurską na jednej rabacie, wodę pije mocno, sucho jest tam zawsze, rosną pod nią tylko niektóre byliny, większość średnio sobie radzi. No i brudzi, o ile liście to nie tak duży problem ale drobne gałązki zawsze mnie denerwowały. Teraz była mega mocno przycięta to jest z tym trochę spokój. No i cień będziesz tam miała. A jednak warzywka bardziej lubią słońce niż cień.
Juzia 08:19, 14 sie 2025

Makao napisał(a)
Ej no to miał być dom idealny a Ty już zauważyłaś że okna są źle ustawione bo pole będzie mało widoczne ze środka a teraz nie będziesz widziała jeziorka.

Nie okna są źle ustawione tylko cały dom. Tu nie mogłam nic zmienić, bo warunki zabudowy określają linię zabudowy Myślałam, że wielkie okno w salonie załatwi sprawę...a wyszło trochę inaczej. Trudno. Postawię drugą kanapę centralnie naprzeciwko okna. Albo chociaż fotel
A że jeziorka nie będziemy widzieć, to już wiedziałam na samym początku. Jak oglądaliśmy działkę pierwszy raz. Jakoś nie specjalnie mi szkoda tego widoku.
Juzia 09:19, 14 sie 2025

Basieksp napisał(a)
Wierzby na warzywniku raczej bym nie sadziła. Chyba, ze trochę z boku. Mam mandżurską na jednej rabacie, wodę pije mocno, sucho jest tam zawsze, rosną pod nią tylko niektóre byliny, większość średnio sobie radzi. No i brudzi, o ile liście to nie tak duży problem ale drobne gałązki zawsze mnie denerwowały. Teraz była mega mocno przycięta to jest z tym trochę spokój. No i cień będziesz tam miała. A jednak warzywka bardziej lubią słońce niż cień.

To mokre miejsce jest na samym brzegu warzywnika. W połcieniu, przy posadzonych już świerkach na skarpie. Będą tam też kompostowniki i domek ogrodnika.
Do brudzenia się już przyzwyczajam, bo obok brzeziniak Już mam pełno gałązek.... a z nasion to ściólka się zrobiła