Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 23:46, 23 lip 2015

babka napisał(a)

Nie mierzyłam ale chyba nie wyższa jak te które zamówiłaś. mają mieć ok 60cm tak ?
Kurcze narobiłaś mi tylko apetytu, jakieś by mi się zdały przed dom. Muszę się z tym przespać a jeśli będzie na TAK to Cię zgwałcę o doradztwo w spr koloru

Delight chyba mniejsze rosną... ale już nie pamiętam
E tam...ważne, że ładne
Juzia 23:50, 23 lip 2015

babka napisał(a)
Ładniusie masz te jeżóweczki. Te na 1 zdjęciu jak wysokie ? Uwielbiam te różowe odkąd u Malkuli widziałam ale narazie nie mam gdzie Bedziesz miała cudnie ... jak dasz im się rozrosnąć

Na pierwszej focie to te białe najzwyklejsze. Od Betki dostałam Różowe..purpurowe znaczy też!
One chyba mają podobną wysokość.

Różowych i białych nie ruszam...przynajmniej do przyszłego roku
A reszta to nie wiem, bo są pod rozplenicami i słbo rosną. Czerwona zrobiłą się pomarańczowa...chyba z braku słonka, a limonkowe mają max 15 cm wysokości
babka 23:55, 23 lip 2015

Ja się nie rozeznaję w tych jeżówkach, niby purpurea a jest ich kilka odmian? purpurowa wcale nie musi być purpurowa ? Mam takie z Biedr, jeszcze się do końca nie rozwinęły, więc nie wiem jaki kolor ...miał być różowy
Stipy masz wypasione
Gardener27 23:57, 23 lip 2015

U mnie też stipa się porozsiewała a ta małpa z zeszłego roku nie przezimowała Dobrze że sobie posiałem na wiosne i mam jej sporo już kwitnącej w ogrodzie
Juzia 00:01, 24 lip 2015

babka napisał(a)
Ja się nie rozeznaję w tych jeżówkach, niby purpurea a jest ich kilka odmian? purpurowa wcale nie musi być purpurowa ? Mam takie z Biedr, jeszcze się do końca nie rozwinęły, więc nie wiem jaki kolor ...miał być różowy
Stipy masz wypasione

"Jeżówka purpurowa" to nazwa gatunku, a sama jeżówka jest różowa . Są jeszcze odmiany...czyli Alba, Pink Double Delight, Hot Papaya czy Green Jewel Pełno tego

Aaaa stipy giganty
Juzia 00:02, 24 lip 2015

I jeszcze grabulec...

I moja ulubienica

Juzia 00:05, 24 lip 2015

Gardener27 napisał(a)
U mnie też stipa się porozsiewała a ta małpa z zeszłego roku nie przezimowała Dobrze że sobie posiałem na wiosne i mam jej sporo już kwitnącej w ogrodzie

Strasznie późno u mnie powschodziły te stipy....nie wróżę im długiego życia
Dobrze, że już jestem zaopatrzona na przyszły rok
babka 00:05, 24 lip 2015

Juzia napisał(a)

"Jeżówka purpurowa" to nazwa gatunku, a sama jeżówka jest różowa . Są jeszcze odmiany...czyli Alba, Pink Double Delight, Hot Papaya czy Green Jewel Pełno tego

Aaaa stipy giganty

Jak Ty się znasz !! Ja niedouk straszny aż mi wstyd.

Grab cudnej urody i fantastyczną oprawę ma. Piękne się prezentuje. Róża jak róża
popcorn 00:06, 24 lip 2015

Juzia napisał(a)

Lepiej ubić niż mają żreć
mnie?
Juzia 00:08, 24 lip 2015

babka napisał(a)

Jak Ty się znasz !! Ja niedouk straszny aż mi wstyd.

Grab cudnej urody i fantastyczną oprawę ma. Piękne się prezentuje. Róża jak róża

Taaa...znam się tyle co przeczytam

Grab jak grab....a róża fantastyczny ma kwiat
Sama nie wierzę w to co piszę