Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 20:38, 09 lut 2016

Makao_J napisał(a)
A może zamiast rozsypywać drzewa po całym ogrodzie to wybierz może 3 miejsca gdzie wsadzisz kilka (powiedzmy 3 szt) razem tworząc fajną kompozycję a potem dosadzisz średnie piętro a na końcu niskie. Tworząc takie delikatne fale.
Bo jak masz obecnie PRAWIE samo niskie piętro i teraz porozsiewasz po kontach po jednym drzewku to możesz zrobić sobie i ogrodowi krzywdę.
To tylko propozycja i absolutnie nie przymus.

Ale ja nie mam tylko parteru
Mam 8 pęcherznic, derenia, jaśminowca, 2 lilaki palibin, krzewuszkę, z 18 hortensji, 12 różaneczników, róże po naście miskantów i rozplenic... I wszystko porozrzucane po całym ogrodzie. Mam też trochę drzew....tylko większość kupiona na początku ogrodowej drogi. Teraz bym ich już raczej nie kupiła....no ale są.... i też są porozrzucane, więc nowe drzewa muszę wpleść jakoś pomiędzy to wszystko co już mam

Na drzewa w kupie nie mam miejsca, bo największa rabata ma 5X8....na oko
Juzia 20:40, 09 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Ja wymiękam przy Twoich drzewach ty przesadzasz drzewa jak ja trawy

Jeszcze nie przesadzam
Zresztą....ja mam takie drzewa jak Ty trawy!!!!
Juzia 20:44, 09 lut 2016

anna_t napisał(a)
Juzia już tak brzozy ma posadzone

Nooo

I dlatego chciałam mieć dwie obok siebie po drugiej stronie.
Dwie, bo więcej się nie zmieści.... a jedną płaczącą już mam, więc drugą chciałam wielopniową.
Ale nie wiem czy to będzie dobrze wyglądało. No i musiałabym przesadzić Ambrowca.

Juzia 20:48, 09 lut 2016

Netka napisał(a)

Jakże miło Justi, że tak miło witasz wygnańca Choć takim małym "oszustem" byłam, bo zaglądałam tu i tam Rabata pod sosnami szkoda gadać, nie ruszona Buksiki uschły prawie wszystkie ( nigdy więcej zakupów w Obi ) i muszę zaczynać od nowa W wolnej chwili wkleję w swoim zapuszczonym wątku jakieś foty z zeszłego roku i z teraz, choć niewiele się zmieniło niestety... Ale wiosna idzie, więc nowe siły mam

No to mam nadzieję, że w tym roku weźmiesz się za robotę i za fotki i za swój wątek!!!
Tak żeby trochę odpokutować

Gardener27 20:51, 09 lut 2016

Netka napisał(a)

... Rabata pod sosnami szkoda gadać, nie ruszona Buksiki uschły prawie wszystkie ( nigdy więcej zakupów w Obi ) ...

Też ostrzegam przed bukszpanami z OBI które lada chwila pojawią się w sprzedaży Kuszą pięknymi cenami i ładnym wyglądem zwłaszcza stożki Prawda jest zupełnie inna Barbarzyńsko wykopane jakby wczoraj z gruntu z uchlastanymi korzeniami sprytnie posadzone do doniczek udając że tam rosły od dawna Nigdy więcej nie dam się nabrać Większość u mnie padła a reszta choruje do dziś pomimo odprawieniu czarów nad nimi Smutne ale prawdziwe
AsiaK_Z 20:53, 09 lut 2016

Gardener27 napisał(a)

Też ostrzegam przed bukszpanami z OBI które lada chwila pojawią się w sprzedaży Kuszą pięknymi cenami i ładnym wyglądem zwłaszcza stożki Prawda jest zupełnie inna Barbarzyńsko wykopane jakby wczoraj z gruntu z uchlastanymi korzeniami sprytnie posadzone do doniczek udające że tam rosły od dawna Nigdy więcej nie dam się nabrać Większość u mnie padła a reszta choruje do dziś pomimo odprawieniu czarów nad nimi Smutne ale prawdziwe

Przemku, a może jak zatańczysz przy blasku księżyca to im się poprawi?
Juzia 20:53, 09 lut 2016

Makao_J napisał(a)
Justyna nie odpowiada więc nie będę zadawać więcej pytań i brnąć dalej. Na razie.

Już odpowiedziałam....jakby co....
nawigatorka 20:54, 09 lut 2016

Gratulacje na 700 zostawiam.oby Ci sie dobrze przesadzalo
Makao_J 20:56, 09 lut 2016

Juzia napisał(a)

Ale ja nie mam tylko parteru
Mam 8 pęcherznic, derenia, jaśminowca, 2 lilaki palibin, krzewuszkę, z 18 hortensji, 12 różaneczników, róże po naście miskantów i rozplenic... I wszystko porozrzucane po całym ogrodzie. Mam też trochę drzew....tylko większość kupiona na początku ogrodowej drogi. Teraz bym ich już raczej nie kupiła....no ale są.... i też są porozrzucane, więc nowe drzewa muszę wpleść jakoś pomiędzy to wszystko co już mam

Na drzewa w kupie nie mam miejsca, bo największa rabata ma 5X8....na oko

Dlatego pisałam PRAWIE samo niskie piętro.
Szkoda że nie mam obrazu czterech stron Twojego ogrodu w całości. Na razie wypatrzyłam zdjęcia z trampoliną, brzozami, altaną i chyba śmietnik (ten z czerwonej cegiełki). Ja widzę te zestawienia kilku drzew właśnie przy śmietniku, za trampoliną i koło altany.
Ale to wiązałoby się z przesadzaniem roślin które już masz.
Gardener27 20:57, 09 lut 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Przemku, a może jak zatańczysz przy blasku księżyca to im się poprawi?

Asiu jak na Gardenii wtajemniczysz mnie w ten magiczny układ choreograficzny odczyniający złe uroki to spróbuję