Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pod czarnymi orzechami

Ogród pod czarnymi orzechami

Gardenarium 15:15, 17 gru 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Nie zakładam wątku, bo obawiam się, że nie będę zbyt systematyczna i... ja w porównaniu z ogrodami tymi z Ogrodowiska nie mam co pokazywać, mój ogród (bez domu, podjazdu, itp.)ma jakieś 500m2, a więc jest mały i cały czas go tworzę. Ale uwielbiam podglądać inne ogrody
Dziś opowiadałam mężowi o zwierzakach, jakie masz u siebie w ogrodzie, jesteś przez to ze swoim ogrodem bardzo oryginalna pozdrawiam

Dla jasności: mój ogród też ma 500 m. Dawaj.

Instagram Ogrodowiska
16:01, 17 gru 2015
Peppermint napisał(a)

dziękuję MUZA, w innym kolorze trafił na okap kuchenny

Pozdrawiam serdecznie, przedświątecznie wszystkich zaglądających

te wstążki fajne spotkałaś ...robią cały efekt
Marga 21:50, 17 gru 2015

Fotki jak zawsze z zachwytem obejrzałam. Potrafisz robić niesamowite zdjęcia, czy to w kolorze czy czarno-białe. Dla mnie to już wyższa liga fotografii i wiem, że nigdy nie osiągnę takiego mistrzowskiego poziomu, ale popatrzeć sobie lubię
Wianeczki śliczniutkie i jakie proste
Peppermint 14:09, 18 gru 2015

eee_taam napisał(a)

te wstążki fajne spotkałaś ...robią cały efekt

to prawda, do wyboru do koloru
Peppermint 14:14, 18 gru 2015

Marga napisał(a)
Fotki jak zawsze z zachwytem obejrzałam. Potrafisz robić niesamowite zdjęcia, czy to w kolorze czy czarno-białe. Dla mnie to już wyższa liga fotografii i wiem, że nigdy nie osiągnę takiego mistrzowskiego poziomu, ale popatrzeć sobie lubię
Wianeczki śliczniutkie i jakie proste

dziękuję Marga za odwiedziny, bardzo lubię robić zdjęcia i cały czas się uczę. Cieszę się, że Tobie także podobają się moje wianki.
hanka_andrus 14:20, 18 gru 2015

Wianki skromnie przybrane, ale właśnie dlatego eleganckie!
Zajrzę czasami pod Twój orzech.
sylwia_slomc... 23:28, 19 gru 2015

Jak to się stało , że wcześniej nie trafiłam do tak cudnego miejsca .....bajeczne widoki w ogrodzie , ale w plenerze również .....piękna okolica i sąsiedztwo: Podziwiam za stworzenie ogrodu w towarzystwie kopytnych ,u mnie zjadły wszystko do zera pierwszej zimyChoinka w super kolorkach....a wianki bardzo ładne proste i efektowne Zostaję już u Ciebie bo przeglądnęłam całość to teraz już będę na bieżąco
polinka 09:20, 20 gru 2015

Peppermint napisał(a)
Wszędzie już świątecznie ... ja też dorzucę coś od siebie

wianek na drzwi

Uwielbiam delikatne, minimalistyczne wianki
Peppermint 04:08, 21 gru 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Jak to się stało , że wcześniej nie trafiłam do tak cudnego miejsca .....bajeczne widoki w ogrodzie , ale w plenerze również .....piękna okolica i sąsiedztwo: Podziwiam za stworzenie ogrodu w towarzystwie kopytnych ,u mnie zjadły wszystko do zera pierwszej zimyChoinka w super kolorkach....a wianki bardzo ładne proste i efektowne Zostaję już u Ciebie bo przeglądnęłam całość to teraz już będę na bieżąco

Witaj Sylwia
dziękuję za odwiedziny i poświęcony czas. Ciesze się że moje ozdoby przypadły Ci do gustu.
Strat spowodowanych przez sarny już nie liczę, z pomocą męża postanowiłam jakoś temu zaradzić. W tej chwili z jednej strony działki mam metalową siatkę do której jest przyczepiona plastikowa zielona siatka. Wygląda to fatalnie, ale płot metalowy jest sąsiada, ja z kolei nie chcę stawiać drewnianego płotu bo zasłonię sobie cały widok na staw i zwierzaki oraz optycznie pomniejszę swoją działkę. Mój mąż już wymyślił, że na całej długości metalowego płotu rozściągnie cieńką, metalową linkę na dwóch różnych wysokościach, co zatrzyma sarny i jelenie i będzie przyjemniejsze dla oka a z czasem żywopłot z lingustra zasłoni szpetną siatkę
Pozdrawiam
Peppermint 04:11, 21 gru 2015

polinka napisał(a)

Uwielbiam delikatne, minimalistyczne wianki

Cieszę się, że podobają Ci się moje wianki. Zamieściłam fotki jak zostały zrobione, żadnej filozofii tu nie ma, zachęcm do zrobienia podobnego. Dziękuję za odwiedziny, pozdrawiam