Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tam gdzie mgły i róże mieszkają...

Tam gdzie mgły i róże mieszkają...

monteverde 00:33, 12 wrz 2011

no właśnie ja też chciałam pooglądać zdjęcia z początku wątku a tam "puchy" a masz takie śliczne rośliny
marzena 00:36, 12 wrz 2011

Safoya, no nie likwiduj z watku swoich pieknych fotek !
monteverde 00:38, 12 wrz 2011

a możesz podsadzić bukszpany te z cienia niższymi hostami
grama 06:39, 12 wrz 2011

Ciekawi mnie, kiedy ta tojeść była sadzona? Moja pełza bardzo nisko, a tu taka jednak troszkę wyniesiona.
Safoya 11:52, 12 wrz 2011

Grama moja też dosćnisko pełza. Ta pewnie ma conajmniej 2 lata.

Monteverde bliżej budynku mam hosty. Dalej pali mi je słońce mimo podlewania. Chyba mam wrażliwe gatunki. Chyba, podsadzę je czymś mniej delikatnym. Zobaczymy

Marzenko mówię nie będę a za chwilę przychodzi moment zwątpienia i trach - usuwam.
Może założę jakiś album na hasło, gdzie wrzucę wszytskie zdjęcia i wyślę chętnym na pm. Przemyślę to.
Lena 12:02, 12 wrz 2011

Safoya jestem urzeczona Twym ogrodem i jakością zdjęć.
I nie bój się dzielić swym pięknem...pokazuj tylko ogród i nadal będziesz miała prywatność - ja tak staram się robić...
Ana 21:35, 19 wrz 2011

Safoya - no szkoda, że już nie wiem o czym piszą forumowicz - bo nie ma fotek ale Twoje róże niezmiennie podziwiam - co to za sliczność mała różowa?? Pomponella?? Ja nadal nie kupiłam róż na moje różanki - za waszymi radami czekam do października....ale muszę przejrzeć Twoje zdjęcia (o ile będą ), bo na Twoich różach bazować będę

Oj, byłam tak blisko Ciebie!!! Szkoda, że nie wiedziałam, bo zobaczyć Twoje wzgórze na żywo to byłoby dopiero przeżycie!!!!
haika 16:12, 26 wrz 2011

Safoya, Ogród cudny, zdjęcia cudne i róże też, więc wróciłam do Ciebie zanim kupię róże na moją różankę, a tu brak zdjęć.... szkoda...

Podpowiedz chociaż gdzie kupić First Lady, Heritage
A może podpowiesz, które róże wybrać na różową rabatę ,taką trójwarstwową, różowe róże, każda warstwa /piętro w innym odcieniu różu, od pudru do intensywnego różu

Pozdrawiam
Safoya 12:45, 01 paź 2011

Lena napisał(a)
Safoya jestem urzeczona Twym ogrodem i jakością zdjęć.
I nie bój się dzielić swym pięknem...pokazuj tylko ogród i nadal będziesz miała prywatność - ja tak staram się robić...

Lena bardzo Ci dziękuję

Safoya - no szkoda, że już nie wiem o czym piszą forumowicz - bo nie ma fotek ale Twoje róże niezmiennie podziwiam - co to za sliczność mała różowa?? Pomponella?? Ja nadal nie kupiłam róż na moje różanki - za waszymi radami czekam do października....ale muszę przejrzeć Twoje zdjęcia (o ile będą ), bo na Twoich różach bazować będę

Oj, byłam tak blisko Ciebie!!! Szkoda, że nie wiedziałam, bo zobaczyć Twoje wzgórze na żywo to byłoby dopiero przeżycie!!!!

Tak ta różowa to pomponella. Śliczna, zdrowa, trwała i bardzo obficie kwitnąca. Ma certyfikat ADR. Szczerze polecam. Uwielbiam ją ciąć do bukietów.

Z niskich polecam Ci jeszcze różę MariaThereisa, Leonadro da Vicni, Larissę i Pastellę. Niestety słabo pachną lub wcale. Uwielbiam też moją China Gril, ale to żółta róża, chociaż bardzo jasno pastelowo żółta. Nie lubię żółtych róż, ale ta jest wyjątkiem. Pięknie komponuje się z fioletami.
Safoya 12:53, 01 paź 2011

haika napisał(a)
Safoya, Ogród cudny, zdjęcia cudne i róże też, więc wróciłam do Ciebie zanim kupię róże na moją różankę, a tu brak zdjęć.... szkoda...

Podpowiedz chociaż gdzie kupić First Lady, Heritage
A może podpowiesz, które róże wybrać na różową rabatę ,taką trójwarstwową, różowe róże, każda warstwa /piętro w innym odcieniu różu, od pudru do intensywnego różu

Pozdrawiam

Haika takich zestawów można skomponować mnóstwo. Takim pewnym, zdrowym i pięknym zestawem pownien być np.
MariaTheresia lub Larissa - najniższe piętro
Aphrodite albo Sebastian Kneipp środkowe (w zależności jaki wolisz kolor)
Heritage lub La reine Victoria - najwyższe

Hertiage jest mało trwała, ale kwitnie całe lato i pięknie pachnie. Jest cudowna

lub ciemniejsze
Leonardo sa Vinci - najniższe
lub Pomponella
potem First Lady albo Eden rose

Zestaw morelowo różowy też jest piękny
Pastella
Chippendale
A Shropshire Lad

Postaram się wkleić Ci zdjęcia tych róż.