Grama moja też dosćnisko pełza. Ta pewnie ma conajmniej 2 lata.
Monteverde bliżej budynku mam hosty. Dalej pali mi je słońce mimo podlewania. Chyba mam wrażliwe gatunki. Chyba, podsadzę je czymś mniej delikatnym. Zobaczymy
Marzenko mówię nie będę a za chwilę przychodzi moment zwątpienia i trach - usuwam.
Może założę jakiś album na hasło, gdzie wrzucę wszytskie zdjęcia i wyślę chętnym na pm. Przemyślę to.
Safoya jestem urzeczona Twym ogrodem i jakością zdjęć.
I nie bój się dzielić swym pięknem...pokazuj tylko ogród i nadal będziesz miała prywatność - ja tak staram się robić...
Safoya - no szkoda, że już nie wiem o czym piszą forumowicz - bo nie ma fotek ale Twoje róże niezmiennie podziwiam - co to za sliczność mała różowa?? Pomponella?? Ja nadal nie kupiłam róż na moje różanki - za waszymi radami czekam do października....ale muszę przejrzeć Twoje zdjęcia (o ile będą ), bo na Twoich różach bazować będę
Oj, byłam tak blisko Ciebie!!! Szkoda, że nie wiedziałam, bo zobaczyć Twoje wzgórze na żywo to byłoby dopiero przeżycie!!!!
A może podpowiesz, które róże wybrać na różową rabatę ,taką trójwarstwową, różowe róże, każda warstwa /piętro w innym odcieniu różu, od pudru do intensywnego różu
Tak ta różowa to pomponella. Śliczna, zdrowa, trwała i bardzo obficie kwitnąca. Ma certyfikat ADR. Szczerze polecam. Uwielbiam ją ciąć do bukietów.
Z niskich polecam Ci jeszcze różę MariaThereisa, Leonadro da Vicni, Larissę i Pastellę. Niestety słabo pachną lub wcale. Uwielbiam też moją China Gril, ale to żółta róża, chociaż bardzo jasno pastelowo żółta. Nie lubię żółtych róż, ale ta jest wyjątkiem. Pięknie komponuje się z fioletami.
Haika takich zestawów można skomponować mnóstwo. Takim pewnym, zdrowym i pięknym zestawem pownien być np.
MariaTheresia lub Larissa - najniższe piętro
Aphrodite albo Sebastian Kneipp środkowe (w zależności jaki wolisz kolor)
Heritage lub La reine Victoria - najwyższe
Hertiage jest mało trwała, ale kwitnie całe lato i pięknie pachnie. Jest cudowna
lub ciemniejsze
Leonardo sa Vinci - najniższe
lub Pomponella
potem First Lady albo Eden rose
Zestaw morelowo różowy też jest piękny
Pastella
Chippendale
A Shropshire Lad