Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tam gdzie mgły i róże mieszkają...

Tam gdzie mgły i róże mieszkają...

marzena 23:01, 16 sie 2011

Safoya, piękne kwiaty, piękne krajobrazy i cudowne zdjęcia - to jest bajka !
Safoya 23:03, 16 sie 2011

Ana napisał(a)
No to ja przepraszam Niechcacy mi się o różach wspomniało - no ale Ty zaczęłaś

Może Ty mi doradzisz czy dobrze wybrałam róże do pierwszej różanki?? wkleiłam u siebie projekt...strasznie trudno wybrać....

No właśnie miałam pytać co wybrałaś. Zaraz do Ciebie zajżę.
Safoya 23:04, 16 sie 2011

marzena napisał(a)
Safoya, piękne kwiaty, piękne krajobrazy i cudowne zdjęcia - to jest bajka !

Dziękuję Marzenko Miło to "usłyszeć" od Ciebie.
Monic 01:07, 17 sie 2011

Robisz czarujące zdjęcia swojemu przepięknemu ogrodowi
Monic 01:40, 17 sie 2011

Przeczytałam w którymś momencie Twojego wątku o problemach z chwastami. Nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem i współczuję ogromnie, U mnie to całe dobrodziejstwo, co u Ciebie + plaga perzu Może wspólnym dopingiem jakoś je unicestwimy z czasem
Safoya 12:15, 17 sie 2011

Monic napisał(a)
Przeczytałam w którymś momencie Twojego wątku o problemach z chwastami. Nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem i współczuję ogromnie, U mnie to całe dobrodziejstwo, co u Ciebie + plaga perzu Może wspólnym dopingiem jakoś je unicestwimy z czasem

Ja też zwróciłam uwagę na twoje ubolewania czytając twój wątek.
Powiem Ci, że zauważyłam własnie w końcu działanie Sterane. Powój ostro się skreca i skrzyp żółknie. Może się uda. Wiesz gdzie nie mam chwastów? Tam gdzie posialiśmy trawę. Zadusiła doszczętnie wszystko! Teraz zdejmujemy darń i mam pięknie wypieloną ziemię. Gorzej ze skarpą. Nie ma jak jej kosić, więc trzeba walczyć inaczej. My też nie możemy zdecydować się na ogrodzenie. Nie dość, że szpeci i oddziela od naturalnego krajobrazu to jeszcze dużo kosztuje. Pewnie zdecydujemy się na coś niskiego i to jak już żywopłot trochę podrośnie. Z drugiej strony te włażące bokami chwasty - achhhhhhhhh W sumie wiatr i tak swoje zrobi, nawet jak i ogrodzenie będzie.
Moja mama tak bardzo nie lubiła płotów, że nigdy się na nie nie zdecydowała. Ogród w końcu tak zarósł, że i tak nikt nie mógł przekoroczyć go swobodnie.
Monic 14:14, 18 sie 2011

A u nas, mimo siania trawy, po dwóch latach trawnik został ozdobiony koniczyną, która coraz bardziej go dominuje. Oprócz tego nasiały się chwasty z pobliskich łąk - takie wielkie liście jak chrzan, no i potworne utrapienie - podgarycznik Muszę koniecznie kupić coś na chwasty w trawie i opryskać, bo za rok, dwa nic nam nie zostanie z trawnika. Na dodatek u nas jesienią i wiosną plaga kretów, więc mamy piękne placki w miejscu kopców.
Gardenarium 20:01, 18 sie 2011

Perz nie znosi koszenia, w trawniku nie przetrwa

Instagram Ogrodowiska
greglis 14:21, 19 sie 2011

Jak zwylke piekne zdjęcia ale czuc już jesienna nostalgię... może przez te mgły
Ja juz wyleczyłam sie z kupowania róz jesieną, bardzo duzo tych jesiennych wlasnie mi wypadlo, dlatego czekam juz cierpliwie do wiosny ale listę też mam dlugą szczegolnie ostrzę sobie zęby na angielki
Safoya 21:14, 28 sie 2011

Witam was jesiennie

Mam mnóswto zdjęć, ale nie wiem czy będę je wklejać. Może poczekam do zimy Może będzie przyjemniej popatrzeć i więcej czasu by podyskutować.

...
Danusiu zauważułam, że reguralne koszenie jest bardzo ważne. Większość chwastów gine zaduszona trawą a koszone nie mają szans.

Kasiu rzeczywiście mamy specyficzny klimat. Późno wiosna przychodzi i jesień z kolei bardzo wcześnie. Teraz już w ogóle bardzo jesiennie w ogrodzie a mgły zaglądają do nas już bardzo często.

Ja na twoim miejscu zdecydowanie poczekałabym do wiosny. Wszystko zależy od mikroklimatu i doświadczeń. U mnie zimy są łagodniejsze i skuszę się znowu jesienią.