Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tam gdzie mgły i róże mieszkają...

Tam gdzie mgły i róże mieszkają...

Gardenarium 17:45, 09 wrz 2011

Safoya, jak to "pana z wózkiem" ? U mnie też Pan z wózkiem przy rowerze jechał ale wiózł starą paletę na opał

Ale też w końcu mam szczęście, ja bukszpany jadąc na rowerze znalazłam

A ten pan to z jakim zamiarem jechał z tymi bukszpanami i gdzie, tak po prostu pod Twoim domem???

Instagram Ogrodowiska
Safoya 17:50, 09 wrz 2011

Martek napisał(a)
Zaczynam się rozglądać za panami z wózkami pełnymi wypasionych roślin Piękne zdjęcia ,miło się je ogląda i odrywa od prozy życia .Pozdrawiam serdecznie Ciebie i wzgórze magiczne

Rozglądaj rozglądaj się. To działa jak magia...ja sobie tak wymarzyłam i przyjechał
Safoya 17:51, 09 wrz 2011

hanka_andrus napisał(a)
Cholercia, ,co widzę pana z wypasionym wózkiem,okazuje się,że to czyjś dziadek!A jak pytam ,czy wolny,to on natychmiast mnie o emeryturkę zagaduje...... co za czasy......
Jednej darmowe bukszpany,a drugiej....gest sportowca znany!

Haniu ty jesteś BEZBŁĘDNA )))
Safoya 17:56, 09 wrz 2011

gardenarium napisał(a)
Safoya, jak to "pana z wózkiem" ? U mnie też Pan z wózkiem przy rowerze jechał ale wiózł starą paletę na opał

Ale też w końcu mam szczęście, ja bukszpany jadąc na rowerze znalazłam

A ten pan to z jakim zamiarem jechał z tymi bukszpanami i gdzie, tak po prostu pod Twoim domem???

A no chyba mu się już nie podobały - miał 4. Po drodze go gdzieś spotkałam. Komuś chciał oddać. Zaproponowałam mu przekupnie opłatę ...powiedział ok i dalej pojechał. Wołam..ale ja nie wiem gdzie pan mieszka! On na to, że wie gdzie ja mieszkam :/ i przyjechał wieczorem z dwoma.
hanka_andrus 18:01, 09 wrz 2011

O! To jakiś amator róż pewnie! Bo skąd by wiedział? Po ogrodowym zapachu trafił!
tyna 18:04, 09 wrz 2011

Tak sobie czytam i nie mogę uwierzyć, że takie rzeczy się u ludzi dzieją.....

By the way........Piękne zdjęcia, jak zwykle
Safoya 19:35, 09 wrz 2011

hanka_andrus napisał(a)
O! To jakiś amator róż pewnie! Bo skąd by wiedział? Po ogrodowym zapachu trafił!

Haniu głowię się i głowię. Ja na samym końcu wsi mieszkam w dość bezludnym miejscu. Powiedziałabym amator gdybym w końcu jego ogrodu nie widziała No coż...te bukszpany to jedyne co miał przed domkiem oprócz paru drzewek owocowych. Co kto lubi
Safoya 19:35, 09 wrz 2011

tyna napisał(a)
Tak sobie czytam i nie mogę uwierzyć, że takie rzeczy się u ludzi dzieją.....

By the way........Piękne zdjęcia, jak zwykle

Dziękuję Ja sama w to uwierzyć nie mogę. No oby teraz się przyjęły.
Sebek 20:50, 09 wrz 2011

Ale ogromne te kule - zdjęcia jak zwykle baśniowe
Safoya 20:54, 10 wrz 2011

. To dzisiaj taka sesja zupełnie "bez efektów" świetlnych Chodzi mi raczej o radę.
Ponury dzień, więc i zdjęcia ponure.
Posadziliśmy wszystkie buszpany i mam pytania.

Na zdjęciach ujęłam je od tej brzydszej strony (ładiejszą posadziłam od wejścia). Mają dziury. W jaki sposób je "załatać"?

Mam pytanie o tojeść. Włazi mi w trawę na 20 cm. Czy ona będzie tak wyłazić bez końca? W tej trawie wygląda jak chwast. Wyrwanie jej jest niemal niemożliwe.

Tak w tej chwili wygląda przedogródek. Daleko mu do doskonałości, ale z dnia na dzień jest lepiej. Nowe bukszpany zmobilizowały mnie do działania. Wciąż brakuje 2 rzędów żurawek w 2 kolorach i ..no właśnie.
Czym najlepiej posadzić te bukszpany? Wiosną przedogódek jest zacieniony a latem przez połowę dnia również. Im bliżej budynku tym większy cień i tam posadziłam tojęśc i hosty.
...