Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

waldek727 00:57, 08 lis 2015

Porządne wiadro skoncentrowanego obornika lub pomiotu gołębiego zalej wodą w 100l beczce, dodaj 3 łyżki melasy i garść mączki bazaltowej. Poczekaj aż to wszystko się przefermentuje i w rozcieńczeniu 1/10 podlewaj roślinki.
Oj będą się głaskać po brzuszku będą. A różyczki to jeszcze poskaczą sobie do góry.
Warmia 07:50, 08 lis 2015

waldek727 napisał(a)
Porządne wiadro skoncentrowanego obornika lub pomiotu gołębiego zalej wodą w 100l beczce, dodaj 3 łyżki melasy i garść mączki bazaltowej. Poczekaj aż to wszystko się przefermentuje i w rozcieńczeniu 1/10 podlewaj roślinki.
Oj będą się głaskać po brzuszku będą. A różyczki to jeszcze poskaczą sobie do góry.

Waldku wielkie dzięki za odwiedziny i przepis. Mam nadzieję, że uda mi się to wszystko zdobyć. Melasę znam tylko z nazwy, ale zielonego pojęcia nie mam co to i gdzie to dostać, ale poczytam, poszukam i będę wiedziała. Człowiek uczy się całe życie i nawet nie wie ile jeszcze będzie musiał się nauczyć.
Warmia 08:04, 08 lis 2015

Ok. dobra już wiem co to melasa Głupol ze mnie, wiedziałam, że gdzieś dzwonią tylko nie wiedziałam, w którym kościele Mączkę bazaltową też już namierzyłam. Teraz tylko mi powiedz kiedy to najlepiej upitrasić?
waldek727 08:29, 08 lis 2015

Warmia napisał(a)

Waldku wielkie dzięki za odwiedziny i przepis.

Marta.
To ja Tobie dziękuję za to, że mogę gościć w Twoim wątku.
Melasę kupisz w sklepie ze zdrową żywnością, a wyciąg z odchodów zwierzęcych zrobisz sobie wiosną. Poproś faceta żeby w mało uczęszczanym miejscu schował beczkę w ziemi.
Przynajmniej ja tak mam rozwiązaną tę sprawę.
Karol99 08:31, 08 lis 2015

Warmia napisał(a)

Cudowne zdjęcia
Warmia 08:36, 08 lis 2015

waldek727 napisał(a)

Marta.
To ja Tobie dziękuję za to, że mogę gościć w Twoim wątku.
Melasę kupisz w sklepie ze zdrową żywnością, a wyciąg z odchodów zwierzęcych zrobisz sobie wiosną. Poproś faceta żeby w mało uczęszczanym miejscu schował beczkę w ziemi.
Przynajmniej ja tak mam rozwiązaną tę sprawę.

Waldku ja nikomu nie bronię zaglądać do mnie Cieszę się z odwiedzin, a już tym bardziej tak zacnych gości.
Anusia 08:37, 08 lis 2015

Przepis na miksturę się bardzo przyda , wpierw należałoby poszukać 100 litrową beczkę Jak to tak wania to dobrze by to było schować w okolicy kompostownika. U Ciebie większa działka jakoś to ukryjesz ale u mnie?
Warmia 08:37, 08 lis 2015

Karol99 napisał(a)

Cudowne zdjęcia

Cześć Karol, miło mi bardzo i dziękuję
Warmia 08:42, 08 lis 2015

Anusia napisał(a)
Przepis na miksturę się bardzo przyda , wpierw należałoby poszukać 100 litrową beczkę Jak to tak wania to dobrze by to było schowadz w okolicy kompostownika. U Ciebie większa działka jakoś to ukryjesz ale u mnie?

To fakt, trzeba to schować zdala od domu. Ja też będę musiała umieścić to "cudo" przy kompostowniku. Teraz muszę jeszcze wykombinować taką beczkę
iwka 09:55, 08 lis 2015

waldek727 napisał(a)

a to sobie skopiuję