Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

Gruszka_na_w... 23:07, 30 sie 2016

To ja już się nie dziwię, że Ci się odechciało.
Pięknie się zgrało to zadaszenie tarasu z bryłą domu. Świetnie to wygląda.
U Gabrysi (Ogród w budowie nieustającej) pod tą płytka zabezpieczającą przed deszczem pną się winogrona. Owocują jej lepiej niż na wolnym wybiegu, a jednocześnie dają wrażenie zielonego dachu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wendy79 23:15, 30 sie 2016

Warmia napisał(a)

Cieszę się, że jesteś
Mazury to moje rodzinne strony i nie wyobrażam sobie wakacji i wypoczynku bez tego miejsca.
W tym roku wróciliśmy z niewidomą kotką, którą chyba ktoś wyrzucił przejeżdżając przez wieś. Nie miałam serca jej tam zostawić. Chciałam ją zabrać do siebie, ale w domu z ogrodem niewidomy kot mógłby zginąć. Kicia trafiła do mojej mamy, z czego bardzo się cieszę, bo wiem, że trafiła w dobre ręce.

Jako tzw. kocia mamka, mówię: brawo Ty!!!
Rumianka 23:23, 30 sie 2016

Warmia napisał(a)

Mazury to moje rodzinne strony i nie wyobrażam sobie wakacji i wypoczynku bez tego miejsca.
W tym roku wróciliśmy z niewidomą kotką, którą chyba ktoś wyrzucił przejeżdżając przez wieś. Nie miałam serca jej tam zostawić. Chciałam ją zabrać do siebie, ale w domu z ogrodem niewidomy kot mógłby zginąć. Kicia trafiła do mojej mamy, z czego bardzo się cieszę, bo wiem, że trafiła w dobre ręce.

Ja też pochodzę z Mazur, konkretnie z Kętrzyna...Pewnie jesteśmy krajankami, a historia z kicią bardzo mnie wzruszyła...
Agatek 19:22, 31 sie 2016

Martuś kopara mi opadła
Warmia 20:56, 31 sie 2016

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam panie powyzej. Tez musze zadaszenie zrobic nad moim co prawda niewielkim tarasem, ale slonce tak operuje, ze nie da sie tam wysiedziec. Bylo juz dwoch fachowcow ale jakies miernoty, zrobili pomiary i na tym sie skonczylo, ale w przyszlym roku mam nadzieje, ze inwestycja zostanie zrealizowana.
Pozdrawiam

Witam u siebie i proponuję założyć własny wątek. Chętnie zobaczymy resztę ogrodu.
Warmia 21:19, 31 sie 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
To ja już się nie dziwię, że Ci się odechciało.
Pięknie się zgrało to zadaszenie tarasu z bryłą domu. Świetnie to wygląda.
U Gabrysi (Ogród w budowie nieustającej) pod tą płytka zabezpieczającą przed deszczem pną się winogrona. Owocują jej lepiej niż na wolnym wybiegu, a jednocześnie dają wrażenie zielonego dachu.

To koniecznie muszę zajrzeć do tego wątku, bo muszę jeszcze znaleźć sposób na osłonięcie się od zachodzącego słońca Trochę daje późnym popołudniem po oczach.
Warmia 21:30, 31 sie 2016

Wendy79 napisał(a)

Jako tzw. kocia mamka, mówię: brawo Ty!!!

Właściwie to brawo moja mama. Kotka trafiła do niej.
Warmia 21:33, 31 sie 2016

Rumianka napisał(a)

Ja też pochodzę z Mazur, konkretnie z Kętrzyna...Pewnie jesteśmy krajankami, a historia z kicią bardzo mnie wzruszyła...

Ja pochodzę z Olsztyna. Do Kętrzyna jeżdżę na zakupy jak jestem na wakacjach, a do Św.Lipki mam rzut beretem
Warmia 21:34, 31 sie 2016

Agatek napisał(a)
Martuś kopara mi opadła

Ale, że dlaczego?
Wybierasz się w sobotę na Zieleń To Życie? Chyba nie masz daleko
Donia72 21:37, 31 sie 2016

Mój syn w te wakacje wybrał się rowerem do Olsztyna a mieszkamy w okolicach Koła. W sumie jechał ze swoją dziewczyną trzy dni. Natomiast do Gdańska trasę wziął na raz Młodym to się chce