Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

Doranma 22:08, 13 cze 2017

Witaj Ależ masz słodziaka w ogrodzie - taki do przytulenia, że nie mogłabym przy nim pracować! A Ty dajesz radę opierać się jego urokowi? Toż to pewnie pieszczoch niesamowity
Warmia 22:18, 13 cze 2017

Doranma napisał(a)
Witaj Ależ masz słodziaka w ogrodzie - taki do przytulenia, że nie mogłabym przy nim pracować! A Ty dajesz radę opierać się jego urokowi? Toż to pewnie pieszczoch niesamowity

Witam w moich skromnych progach
Kocurek faktycznie przytulas niesamowity. Jest jeszcze kotka, ta już większa indywidualistka, chociaż mizianie też lubi. Popracować można, ale około godz.19:00 oba nie odstępują mnie na krok. Można ustawiać z nimi zegarek. Gorzej jest jak wychodzę z aparatem do ogrodu. Ładują się przed obiektyw jak modelki
Doranma 21:47, 14 cze 2017

Warmia napisał(a)

Witam w moich skromnych progach
Kocurek faktycznie przytulas niesamowity. Jest jeszcze kotka, ta już większa indywidualistka, chociaż mizianie też lubi. Popracować można, ale około godz.19:00 oba nie odstępują mnie na krok. Można ustawiać z nimi zegarek. Gorzej jest jak wychodzę z aparatem do ogrodu. Ładują się przed obiektyw jak modelki

Takie modelki mogą być na każdym zdjęciu. Koty są niezwykle wdzięcznym obiektem do fotografowania
Doranma 21:49, 14 cze 2017

Warmia napisał(a)
A tak teraz wygląda mój klematis. Przeszedł metamorfozę Kwitnący i kwitnący inaczej

Czy to Maidwell Hall? U mnie padł, ale jest tak piękny podczas kwitnienia i po, że na pewno go jeszcze kiedyś posadzę!
Doranma 21:52, 14 cze 2017

Warmia napisał(a)
Troszkę zdjęć z warzywnika. Ogrodzenie jest, szklarnia jest i to nawet już z pomidorami i ogórkami , domek stoi, ale jeszcze niewykończony, czyli bez dachu, drzwi i takich tam

Uwielbiam warzywniki, a tu u Ciebie widzę, że będzie co oglądać- jeśli oczywiście będziesz pokazywać, na co mam nadzieję
Na zdjęcia szałwi, traw patrzyłam dziś jeszcze raz jak zaczarowana - masz talent!
Doranma 22:02, 14 cze 2017

Warmia napisał(a)

Co to za żółciutkie drzewko szczepione na pniu (chyba)?
Warmia 22:22, 14 cze 2017

Dorotko, powojnik najprawdopodobniej to faktycznie Maidwell Hall. Nie mam pewności, bo niestety jak go kupowałam te kilka lat temu nie zapisałam soboe nazwy, ale już kilka osób tak go właśnie nazywało.
Warzywnik w tym roku przechodzi metamorfozę. Przenosiliśmy go z innego miejsca i postanowiliśmy zrobić go w skrzyniach. Trochę jeszcze pracy przed nami, ale już bliżej niż dalej.
A drzewko, o które pytasz to klon odessanum. Teraz już się bardziej zagęścił.

Warmia 23:14, 14 cze 2017

Zakwitają u mnie kolejne róże
Mary Ann, Chopin (chyba, bo kupiony na ryneczku, więc nie mam pewności), Santos

i jeszcze Jude the Obscure i Summer Song

Warmia 23:19, 14 cze 2017

i takie tam ...
Warmia 23:22, 14 cze 2017