Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

GorAna 21:30, 09 lip 2017

Basilikum napisał(a)
furczaki sa fajne ale zlapac je aparatem nie latwo
dla Ciebie mtylek bezimienny

U mnie dzisiaj przelotem był Paź królowej, ale się spieszył i nie chciał pozować
pestka56 21:48, 09 lip 2017

Iza, z trawami w polskich szkółkach nie tak łatwo. Trzeba polować. Ja kupuję wyłącznie przez internet w sprawdzonym miejscu. Tym samym od kilku lat.
Jeśli Cię coś interesuje, to może umów się z rodziną w PL, albo z którąś z dziewczyn blisko miejsca gdzie będziesz, że przesyłka przyjdzie na jej adres i zamów internetowo.

Fajne motylki. Naliczyłam 4

U mnie dziś zakwitły białe jeżówki.
Basilikum 06:27, 10 lip 2017

Kasiu u nas w sumie tez przez neta. Ja bede pewna, ze jade do Pl dopiero kilka dni przed wyjazdem. Wiec ciezko teraz cos zamawiac, bo byc moze, ze postoi do grudnia. Chyba, ze ktos z Ogrodowiska do mnie przyjedzie

Aniu Pazia Krolowej tu u mnie nie widzialam jeszcze. Za to wczoraj namierzylam zaskronca na skalniaku. Niestety nie zdarzylam z aparatem, schowal sie gdzies jak mnie zobaczyl. Na skalniaku mamy tez jakies ziemne pszczoly brrrr. Wvzoraj namierzylam ich gniazdo
Milka 06:45, 10 lip 2017

Figaro napisał(a)

Donnervolke po polsku to co? Takie bylo pytanie Pestki.

Rosliny wolalabym kupic w Polsce oszczedzajac im jazdy w upale przez 1200 km.
Watpie by w malych miejscowosciach w Polsce byly renomowane szkolki, zreszta nie musze watpic, wiem. I wiem rowniez jak jest w Polsce z nazwami ze ani pod nazwa niemiecka ani lacinska w zwyklej szkolce nie znajde.

W mojej wsi sa 2, rewelacyjne i z ogromnym wyborem i cenami
Basilikum 06:50, 10 lip 2017

znam znam jak przyjade to zapoluje tam na trawki
AgnieszkaW 07:49, 10 lip 2017

Izo, śliczne fotki z Twojego ogrodu. Obok jasnego kamienia posadź coś delikatnego, co go podkreśli, a nie zdominuje. np. miskanta morning light, paskowany żółto miskant jest zbyt masywny i "ciężki", ale to moje zdanie...
Basilikum 08:39, 10 lip 2017

Agnieszko dziekuje poszukam

ten kamien mi sie od poczatku nie podobal. M go tak postawil i powiedzial, ze zwariowalam, jak mu powiedzialam, ze ma go polozyc. Ciezki jest strasznie. Ale teraz jak juz jest troche obsadzony wyzszymi roslinami nawet niezle wyglada. Poszukam trawek dla niego
pestka56 09:47, 10 lip 2017

Smal np. przysyła trawki i bylinki w ciągu 3-4 dni od zamówienia. Jak płacę z góry, to nawet dostałam kiedyś w 2 dni. Możesz sobie zamówienia porobić tuż przed przyjazdem, oczywiście nie zimą. Taki zimowy przyjazd to już byłby problem
Ale można przecież zapytać, czy by nie przysłali bezpośrednio do Ciebie.

Kamień jest wspaniały. Ja tak dużego nie mam
Basilikum 09:53, 10 lip 2017

Moj M wykopuje czasami gdzies u nas takie kamyczki i laduja na skalniaku, jeszcz ejeden mam przy wjezdzie.

Spytam Cie o namiary blizej urlopu.
Albo wyslij mi na PW to mpoze pobuszuje u nich na stronce
Basilikum 16:05, 10 lip 2017

Agnieszko znalazlam, ze ten miskant dorasta do 2 metrow to za duzo, 1m ewentualnie ciut wyzej by pasowal ale wiecej juz nie, bo ten kamien z przodu jest i by zalonila ta trawa caly skalniak.
Popatrzylam na polskie ceny i sa super u nas conajmnie w € tyle samo albo i wiecej. W sobote widzialam red barony po 15€ za doniczke. Dostalam od Irenki 3 takie doniczki