Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

pestka56 08:48, 12 lip 2017

Takie dropiate jajeczka... czyje to?
Basilikum 10:08, 12 lip 2017

moich przepiorek ostatnio tyle niosa, ze nie nadazamy jesc.
No i R chaba zlikwidowal wszystkie koguciki (u przeiorek trudniej je rozpoznac) wiec malych narazie nie bedzie.
Basilikum 20:39, 12 lip 2017

Emus wreszcie skosi trawniki wiec mozna pokazac szersze kadry. No ie calkiem mozna, bo za ta rabata stoi traktor wrak wrrrrr i nie am szans na jego usuniecie z widoku. pokazuje wiec w kawalkach ta rabatke, dzieki temu widac tylko kawalek zlomu

a po drugiej stronie hortkowa rabata. Horki mlode wiec niskie jeszcze ale i tak juz tam wypieknialo

nowy plot tak sie zastanawiam czy rzed nim nie pociagnac tej rabatki hortkowej.

ElzbietaFranka 09:18, 13 lip 2017

Duzo nowego u ciebie wieczorem zajrze.

Ja odnosnie tych lidci pomidorowych, bo duzo juz oberwalam sa zdrowe ale wyrzucalam na kompost. Po wczorajszych obrywach mam duzo to zrobie gnojowke.

Powiedz mi co podlewasz ta gnojowka i jakie wlasciwosci ma ta gnojowka pewnie ma duzo azotu bo az czarne, potas pewnie tez.

Basilikum 09:22, 13 lip 2017

tak chemicznie sie nie znam co ta gnojowka ma ale w ogrodnictwie bio nam polecali wlasnie tek te liscie przerabiac i Ewa- Anda tez pisala kiedys, ze w jakiejs dobrej ksiazce o tym czytala. Ja podlewam tym pomidory i wlasciwie wszystko oprocz ogorkow. Tak jakos intuicyjnie wiem, ze ogorki z pomidorami sie nie lubia wiec nie podlewam.
Jak mam wiecej lisci to tne je na troche mniejsze kawalki i sciolkuje w donicach pomidorow, by tak szybko nie wysychalo
Mixtoorka 09:40, 13 lip 2017

piękny sielski klimat u Ciebie! Macham mocno!
Basilikum 13:59, 13 lip 2017

Karolino tkie wlasnie mam zalozenie, ze sielsko ma byc, ciesze sie wiec, ze sie udaje
kaz742011 20:27, 13 lip 2017

Nawet bardzo się udaje .
Basilikum 20:57, 13 lip 2017

Bardzo mnie to cieszy
i potwierdzaja to tez osoby, ktore odwiedzaja moj ogrod. Nawet starszy syn, ktory nie za czesto nas odwiedza dzis polazil po ogrodzie i owuedzial, ze teraz to jest ogrod a wczesniej byl trawnik

Musze Wam opowiedziac jak ja ekstremalnie trenuje
wczraj jak wychodziam wieczorem na trening oproznilam miarke deszczowa. Poszlam biegac i km przed domem zobaczylam takich znajomych, ktorzy wyprowadzaja sie do Monachium (tych od ktorych dostalam ta ladna doniczke). myslalam, ze oni do konca maja sa, wiec sie ucieszylam, ze ich jeszcze widze i pogadalismy troche i pozegnalismy sie porzadnie :9 no i zaczelo kropic, wiec pobieglam do domu. Przez ten km ostatni tak lalo, ze wrocilam mokrusienka do suchej niktki. Jak spojrzalam na miarke to bylo w niej 6 litrow na m² tyle spadlo przez 7 minut. Oczywiscie jak dotarlam na podworko natychmiast przestalo padac
GorAna 21:08, 13 lip 2017

Basilikum napisał(a)
Emus wreszcie skosi trawniki wiec mozna pokazac szersze kadry. No ie calkiem mozna, bo za ta rabata stoi traktor wrak wrrrrr i nie am szans na jego usuniecie z widoku. pokazuje wiec w kawalkach ta rabatke, dzieki temu widac tylko kawalek zlomu

Iza, znam ten ból
Ile ja się muszę nagimnastykować, by nie fotografować sprzętów i budynków
Piękny bocian u Cię zagościł
Pozdrawiam