Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

pestka56 20:23, 27 wrz 2017

Trafiłam
A film widziałaś Jest kilka o tym samym tytule, Straż Nocna. Tytuł ten sam, ale historie zupełnie inne. Do wyboru do koloru
Nie wiem czy lubisz filmy, ale napiszę.
1995 z Piercem Brosmanem
1997 z Nickiem Nolte

2004, bardzo dobra rosyjska produkcja na podstawie książki Siergieja Łukjanienki. To fantastyka osadzona we współczesnej Moskwie. Opowiada o starciu dwóch niezwykłych mocy, które narusza tysiącletni rozejm między siłami światła i ciemności. Przez stulecia działający w ukryciu członkowie Straży Nocnej patrolowali świat Mrocznych: wampirów, czarownic, ludzi-kameleonów i magów, którzy działają pod osłoną nocy, podczas gdy zgodnie z postanowieniami rozejmu Mroczni patrolowali siły światła. Los całego rodzaju ludzkiego zależy od delikatnej równowagi między dobrem i złem, ale równowaga ta zostaje zachwiana... Stara przepowiednia głosi, że pewnego dnia pojawi się "Ten wielki", który położy kres apokaliptycznej wojnie między Światłem i Mrokiem. Czas ten właśnie nadszedł, ale po której stronie opowie się "Ten wielki" ?

Jest też film Petera Greenewaya z 2007 (Nightwatching). Grają w nim Martin Freeman, Emily Holmes i... Agata Buzek. Akcja filmu toczy się na początku lat 40. XVII stulecia. Żona Rembrandta namawia go do przyjęcia zlecenia od kompanii arkebuzerów. Malarz jest zleceniu przeciwny, lecz kiedy dotychczasowy kapitan oddziału ginie w dziwnych okolicznościach, zaintrygowany Rembrandt przygląda się bliżej członkom gwardii cywilnej. Pod wpływem prowadzonego śledztwa, postanawia obraz namalować, a w nim zawrzeć całą prawdę o przestępstwach, jakie odkrył. W tle rozgrywa się prywatna tragedia malarza, którego żona wkrótce po urodzeniu syna umiera na gruźlicę. Zrozpaczony artysta wpada w sidła niani syna, nieświadom rodzącego się uczucia do innej kobiety.
Basilikum 20:34, 27 wrz 2017

Basilikum 20:46, 27 wrz 2017

Kasiu a gdzie tam widzialam, ja prawie wogole nie ogladam TV czasami cos sobie wlacze na DVD albo z YouTube. Ksiazki zytam ostatnio wpadlam w Cherezinska i wlasnie chce zamowic kolejne 3 ksiazki.
pestka56 21:27, 27 wrz 2017

To kinowe. Nie było ich w tv. My też nie oglądamy tv, ale mamy projektor i ekran. Do tego kominek Sama przyjemność. Kino w salonie dla dwojga.

Cudne te domy.
kaz742011 21:51, 27 wrz 2017

Ja znowu w niedoczasie ale zdjęcia z wycieczki z przyjemnością obejrzałam .
Basilikum 08:09, 28 wrz 2017

Pesteczko projektora nie mam ale z lapka w zimowe wieczory czasami cos ogladniemy

Kasiu ja tez w niedoczasie. W sobote wycieczka z klubu ogrodnika, w poniedzialek z pracy a wew torek jak pogoda dopisze to z klubu sportowego. No i kiedy ja mam szyc
AniMa 09:13, 28 wrz 2017

Zwiedziłabym sobie takie klimatyczne miasteczko. Ten dom z ogrodami - rewelacja
zbigniew_gazda 09:39, 28 wrz 2017

Piękne klimatyczne zakątki.
Basilikum 09:47, 28 wrz 2017

ja strasznie lubie ten styl budowy a dekoracje na domach sa przesliczne i na wielu wersety z biblii

Zbyszku tak tak szkoda, ze tak daleko ode mnie. Ale tu u nas w okolicy mozna tez cos pozwiedzac
marba 09:52, 28 wrz 2017

Ale sobie pozwiedzałaś. Fajna jest taka odskocznia od codziennego kieratu obowiązków. Dzięki fotkom z tych podróży możemy też, choć wirtualnie, trochę pozwiedzać.